Knuffelen is goed voor je relatie

Relaties door Anniek
Vrouwen houden van knuffelen en intimiteit. Lekker tegen je lover aangekropen, met de warmte en veiligheid van zijn armen om je heen... Ben jij verslaafd aan dat gevoel? Dat komt goed uit, want knuffelen is goed voor je relatie! 
 
Knuffelen doorbreekt alle lichamelijke barrières en kan een extreem positief effect op je relatie hebben. Uit een onderzoek over de seksuele en zorgzame aspecten van knuffelen blijkt dat mensen meer liefde voor hun partner voelen als ze knuffelen. Ook leidt het lichamelijke contact tot meer seks en die intimiteit is natuurlijk goed voor je relatie. Met een goed potje vrijen is nooit iets mis!
 

 
Lichamelijke effecten
Het onderzoek naar knuffelen werd gehouden onder 514 personen, waarvan 338 vrouwen. De deelnemers moesten onder andere seksuele activiteit, knuffelen en de tevredenheid over hun relatie met elkaar in verband brengen. Volgens Robin Edelstein, één van de onderzoekers, is knuffelen belangrijk om je relatie stabiel en spannend te houden. Daarnaast heeft het ook lichamelijke effecten, want knuffelen houdt je gezond en gelukkig.
 
Maar hoe zit het dan met mannen? Die willen toch altijd alleen maar seks? Niet dus! Robin benadrukte dat de onderzoekers weinig verschil in mening vonden tussen mannen en vrouwen. "Er wordt vaak gezegd dat mannen minder genieten van knuffelen dan vrouwen, maar dat is dus niet waar", aldus de onderzoeker. Wij vinden het in ieder geval een goed excuus om vanavond een lange knuffelsessie in te lassen. Eventueel met happy ending... 
 
Hoe vaak knuffelen jij en je vriend?