G-spot, move over! Hier is de clitorethrovaginale zone

Intiem door Fleur

Iedere keer als je met je lover een party-zonder-pyjama houdt, lig je in de meest ingewikkelde vogelnestposities. Waarom? Omdat je per se die G-spot wilt vinden. Newsflash: dikke kans dat-ie er niet is. Maar je hebt wél wat anders.
 
Hoewel veel vrouwen er fantastische verhalen over hebben, weten sommigen letterlijk niet waar ze ‘m zoeken moeten: de G-spot. Vergrootglazen, zaklampen, camera’s: alles wordt erbij gehaald om dé plek te vinden, maar de schatkist blijft leeg. Ah well, jammer, maar niet getreurd. Italiaanse onderzoekers hebben namelijk geconcludeerd dat die spot helemaal niet bestaat. Als-ie er al is, zo zeggen ze, bestaat-ie uit meer dan één specifieke plek. Hoe dan ook, die G-spot hebben we niet eens nodig, want we hebben volgens de geleerden uit pizzaland een clitorethrovaginale zone om ons tot ongekende hoogtes te brengen. Ja. 
 

 
Clito-wat?
Je clitorethrovaginale zone bestaat volgens de Italiaanse onderzoekers uit je clitoris, vagina en urinebuis, zo meldt DailyMail. De wetenschappers hebben middels echo’s bekeken welke delen in en rond de vagina actief zijn tijdens seksuele activiteit en zijn tot de conclusie gekomen dat de clitoris, urinebuis en vooral de voorkant van de vagina voor een daverend hoogtepunt kunnen zorgen. Deze gebieden zouden namelijk enorm gevoelig zijn.
 
De O-spot
Het wel en wee van het vrouwelijke orgasme houdt de gemoederen in onderzoeksland flink bezig. Eerder in 2014 kwamen onderzoekers ook al met de zogenaamde ‘O-spot’: een gevoelige plek die zich rond de clitoris en net in de vagina bevindt. Mocht die plek het nou maar matig doen, dan zijn er tegenwoordig ‘O-shot’s verkrijgbaar: er wordt wat bloed bij je afgenomen waar vervolgens de bloedplaatjes uit worden gehaald. Die worden daarna weer geïnjecteerd, waardoor er nieuw collageen, vetweefsel en nieuwe bloedvaatjes ontstaan. Hierdoor zwelt je clitoris op en wordt het gebied rond je vagina gevoeliger. Resultaat? Een grotere bevrediging in bed. Nice.
 
De G-spot: is-ie er, of kun je je meer vinden in de bevindingen van de Italiaanse onderzoekers?