Bye bye Ibuprofen! Dit is de beste remedie tegen hoofdpijn

Intiem door Sabine

Heb je knallende hoofdpijn, lig je liever onder een dekentje voor pampus op de bank in plaats van in bed met je vriend? We hebben nieuws voor je: seks is juist goed om van vervelende hoofdpijntjes af te komen. 
 
In plaats van een paracetamolletje kan je tegenwoordig beter een potje stomende seks hebben, tenminste als we het onderzoek van Southern Illinois University moeten geloven. Ook Dr. Lauren Streicher, auteur van het boek Love Sex Again, bevestigt de theorie. 
 

Hoe dan?
Hoe kan dit in vredesnaam? Het antwoord is heel simpel: endorfine. Endorfine is een stofje dat je lichaam aanmaakt wanneer je de liefde aan het bedrijven bent. Lauren verklaart dit: “We weten dat wanneer mensen seks hebben, zij endorfine aanmaken. En endorfine verlaagt de pijn. Uit het onderzoek is gebleken dat bij 50% van de vrouwen de hoofdpijn daalde na het hebben van de daad.” Lauren voegt daaraan toe dat het natuurlijk niet alleen ligt aan de vrijgekomen endorfine, maar ook aan de aangename afleiding die seks met zich meebrengt, zo meldt Huffington Post
 
Andere kwaaltjes 
En we hebben nog meer mooi nieuws voor je. Seks is niet alleen goed om van dat akelige hoofdpijntje af te komen. Je kan de daad ook gebruiken voor het verlichten van spierpijn, hoofdpijn of andere vervelende pijntjes. Is seks dan echt een wondermiddel? Je hoeft niet per se seks te hebben, ook andere seksuele handelingen, zoals masturberen, kan de pijn verlichten. Lauren voegt daar nog wel aan toe dat je bij een heftige hoofdpijn, toch maar beter een paracetamolletje kan nemen. “Als je echt heel erg last hebt van hoofdpijn, moet je misschien toch maar een pilletje nemen. Seks is natuurlijk niet altijd de beste oplossing bij een fikse hoofdpijn, maar het is zeker iets om te overwegen.” 
 

 
Nog niet helemaal overtuigd? Uit een soortgelijk onderzoek van de University of Munster blijkt ook dat seks in meer dan de helft van de gevallen een heftige migraine kan verhelpen. Dus heb je het gevoel dat je hoofd elk moment uit elkaar barst, grijp dan eens naar je vriend in plaats van de ibuprofen. 

Duik jij voortaan het bed in bij een heftige migraine?