80% van de vrouwen zou SM overwegen voor partner

Intiem door Redactie Ze.nl

Hoe ver ga jij in de liefde? Dat is de grote vraag in de nieuwe Nederlandse erotische film De Overgave, die sinds vandaag in de bioscopen draait. Uit ons onderzoek onder 750 leZeressen kwam het antwoord: best wel ver. 
 
Hoewel wij vrouwen anno 2014 behoorlijk zelfstandig zijn inclusief een eigen willetje, hebben we toch veel voor onze partner over tussen de lakens. Zo overweegt maar liefst 80% van de vrouwen om aan SM te doen als haar partner dat graag wil, terwijl van dit percentage maar 31% dit zélf interessant vindt. Voor slechts 19% van de vrouwen is dit een dikke no go. 

Via de achterdeur, partnerruil of een trio

Nog zo’n gewaagde: anale seks. Hier zijn de vrouwen erg over verdeeld. Een derde (34%) van de vrouwen geeft aan dat als hij het wil, ze het een kans geeft. 29% twijfelt, maar zou het misschien doen en 37% wil hier niks mee te maken hebben, ‘jammer dan voor hem’.
 

Echter, partnerruil is voor veel van jullie (84%) een brug te ver, ook als je lover het wil. 16% stemt (dan wel niet eenmalig), toch uiteindelijk toe.
Voor een trio staan overigens ook weinig dames in de rij: een vijfde vindt het het proberen waard, 44% van de vrouwen twijfelt en 37% zegt dat haar partner de pot op kan als hij dat wil. 
 
Dirty talk, stripteases & lingerie
Als het wat minder gewaagd is, zijn vrouwen toch wat sneller bereid concessies te doen. Een paar schunnige woordjes tussen de lakens omdat hij dat wil, is volgens de meeste vrouwen dan ook niet zo’n probleem. Precies de helft van de ondervraagden babbelt heel wat af in bed als haar partner dat wil. 40% wil het overwegen en 11% geeft aan dat als het niet bij haar past, dat ze het gewoon niet doet. 
 
En sexy lingerie? 4% vindt het onzin, en heeft geen zin om zichzelf in een sexy setje te hijsen omdat haar partner dat graag wil. 39% wil het alleen bij speciale gelegenheden doen en 56% vindt het geen probleem als hij daar blij van wordt.
 

Een striptease is voor veel vrouwen ook ‘een ding’. 13% weigert, als haar partner een striptease als verjaardagscadeau wil. 87% zou het na veel twijfels of een flinke slok op wél voor hem doen. 
 
Borstvergroting
Maar wat als je partner een borstvergroting bij je oppert omdat hij dat zo mooi vindt? Dan komt de feminist in veel vrouwen naar boven: 62% zou dit absoluut niet doen; hij moet haar nemen zoals ze is. 35% neemt zijn mening mee, maar doet het alleen als ze er zelf achter staat en slechts 3% wil dit voor haar man doen.
 
De Overgave is vanaf vandaag - donderdag 21 augustus - in de Nederlandse bioscopen te zien!