Top 5: seksstandjes voor beginners

Intiem door Maya Luz

Als je een beginner bent op het gebied van seks, kunnen alle verschillende seksstandjes die er zijn je best wel intimideren. Er is zo veel keuze en sommige standjes lijken eerder op acrobatiek dan op seks. Ben jij een beginner en ben je op zoek naar een beginner vriendelijk standje? Dit zijn onze vijf favorieten.

Lees ook: Top 5: seksstandjes voor in de auto

Top 5 seksstandjes voor beginners

Voor het eerst seks hebben is al spannend genoeg! Je zou je tijd dus zeker niet moet verspillen aan het verzinnen van het perfecte standje om samen te proberen. Wij geven je graag wat inspiratie met onze top vijf.

Missionaris

Het missionaris standje is misschien wel het makkelijkste seksstandje dat er is. Dit maakt het perfect voor stellen die pas net beginnen met elkaars lichaam ontdekken. De penetrerende partner ligt hierbij bovenop, de ontvanger ligt met de rug naar beneden op het bed. De ontvanger kan verschillende dingen doen met de benen om de penetratie makkelijker te maken. Je kan je benen bijvoorbeeld om het lichaam van je partner heen slaan. Dit standje is erg intiem maar gelukkig ook vooral lekker makkelijk.

CAT-standje

Het CAT-standje is erg vergelijkbaar met missionaris. De houding is bijna hetzelfde, alleen ligt de penetrerende partner bij dit standje hoger. De schouders van de ontvangende partner liggen hier recht onder de borst van de penetrerende partner. Door de missionaris stand vanuit deze hoek uit te voeren, wordt de vrouw op meerdere manieren gestimuleerd, zowel vaginaal als clitoraal. Dat is pas intens voor je eerste keer!

Lepeltje lepeltje

Als jij en je partner erg van knuffelen houden, is dit het perfecte standje voor jullie eerste keer. De penetrerende partner kan hun partner namelijk stevig vasthouden tijdens de seks met dit standje. Jullie liggen voor dit standje allebei op je zij, in een lepeltje lepeltje houding eigenlijk. De penetrerende partner ligt hiervoor uiteraard achteraan, als de big spoon. Dit standje is erg intiem en romantisch, perfect voor beginnerrs.

Hemelbed standje

Voor meiden die graag bovenop willen tijdens de seks, is dit een perfect standje om mee te beginnen. Het is een soort combinatie van missionaris en cow girl. De ontvangende partner ligt bovenop de penetrerende partner met de gezichten naar elkaar toe. Om in positie te komen kun je als ontvangde partner het beste eerst op je partner gaan zitten met je benen gespreid, op je knieën en vervolgens op hen gaan liggen. Dit standje is ook erg intiem en romantisch, maar ook niet al te vermoeiend. Dat is wat ons betreft ook zeker een pluspunt.

Vlinderstandje

Tot slot hebben we een standje dat alweer iets avontuurlijker is, voor beginners die durven. Bij dit standje ligt de ontvangende partner op een verhoogde ondergrond. Denk hierbij aan een tafel bijvoorbeeld. De penetrerende partner staat dan tussen de benen van hun partner in. Je ligt als ontvangende partner op je rug. Door dit standje kan er diepere penetratie plaatsvinden omdat je bekken hoger liggen!

Lees ook: Top 5: seksstandjes staand