Zo maak jij jouw koffie speciaal in de ochtend

Eten door Maya Luz

Drink jij iedere ochtend een kopje koffie? Dan is de kans groot dat je deze iedere dag op dezelfde manier maakt. Dat is niet gek, maar soms kan het ook leuk zijn om iets nieuws te proberen. Dit zijn de beste manieren om jouw kopje koffie speciaal te maken.

Lees ook: 5X redenen om jezelf uit eten te nemen

Maak je koffie eens op een andere manier

Als je iedere dag je eigen koffie maakt, dan doe je dit waarschijnlijk altijd op dezelfde manier. Je hebt een koffiezetapparaat en die gebruik je dagelijks. Dat is logisch, maar het kan ook weleens leuk zijn om je koffie op een andere manier te maken. We zeggen natuurlijk niet dat je nu een heel ander apparaat moet gaan kopen, dat is een beetje overdreven. Maar je kan bijvoorbeeld investeren in een cafetière of een keer een andere soort koffie proberen. Denk aan andere pods of andere koffiebonen. Hierdoor maak je je koffie toch net even anders en heb je de mogelijkheid om te variëren. Je kan zelfs een keer cold brew proberen, daar wordt je echt lekker wakker van in de ochtend.

Voeg een smaakje toe

De makkelijkste manier om je koffie speciaal te maken, is door een smaakje eraan toe te voegen. Koffie drinken we thuis vaak met melk en/of suiker, of gewoon zwart. Pas als je bij een café komt bestel je misschien een keer koffie met een siroopje of een ander soort smaakje. Waarom eigenlijk? Het is ook erg makkelijk om het zelf te maken. Je kan veel verschillende soorten siropen kopen, ook gewoon bij de supermarkt die je door je koffie kan doen. Er zijn ook verschillende soorten koffie creamers met toegevoegde smaakjes. Wil je er wat extra moeite in steken in de ochtend? Mix dan de melk die je wil gebruiken met een smaakje voor een speciale, smaakvolle schuimlaag op bijvoorbeeld je cappucino.

Schuim je melk op

Even snel een kopje koffie zetten gaat thuis vaak niet gepaard met een beetje melk opschuimen. Logisch, maar we raden je zeker aan om het een keer te doen. Een melkopschuimer is een apparaatje dat erg handig kan zijn om te hebben. Hiermee kun je je simpele kopje koffie in te ochtend omtoveren tot een heerlijke cappucino of latte machiato.

Probeer eens een andere melk in je ochtend koffie

Ga je altijd voor dezelfde melksoort? Waarom probeer je niet eens iets anders. Ga bijvoorbeeld een keer voor havermelk, kokosmelk, amandelmelk of zelf cashewmelk. Je hoeft niet per se vegan te zijn om deze soorten melk in je koffie te doen. Ze geven een hele andere smaak af dan koemelk en kunnen je koffie-ervaring daardoor erg anders maken. Wij raden zeker aan om het een keer te proberen.

Wissel af tussen heet of iced koffie

Hete koffie is voor het bakje dat je thuis zet vaak de standaard. Maar waarom maak je er geen iced koffie van? Hiervoor kun je het beste herbruikbare ijsklontjes gebruiken. Wanneer deze smelten, maken ze je koffie niet waterig! Je kan ook ijsblokjes maken van koffie. Doe je koffie in een leuk glas met een rietje en je kopje koffie is opeens heel anders dan je gewend bent iedere ochtend.