Cheers: 12 DIY's met drankflessen

Vrije tijd door Marleen_S
Als er al een goede reden bestond om te drinken, dan geven wij die je nu wel. Want hoewel een kater niet fijn is, kun je met de lege flessen achteraf op je katerzondag wel mooi deze leuke DIY’s knutselen. Wij zeggen proost!

 
Voordat je met een hand vol scherven bij de huisartsenpost ligt, is het misschien wel handig om de volgende tutorial te bekijken hoe je glas snijdt. Gelukkig is dat supersimpel. Er zijn namelijk maar liefst drie (!) manieren om dit varkentje te wassen. 


 

Jack Daniels

Bron

Jack Daniels is misschien niet één, twee, drie je favoriete drankje (lees: nogal sterk spul), maar de fles van deze whiskey leent zich perfect voor een DIY. Je kunt er bijvoorbeeld dit leuke bakje van maken. Snijd de fles doormidden en lijm een scharniertje (of twee of drie) aan het glas met speciale lijm. 


 
Make-upbakjes

Bron

Oké, hierbij komt een ander soort drankje kijken dan sterke drank, want met een colafles kun je ook al leuke dingen doen. Volg de stappen zoals in bovenstaande afbeelding en je hebt in no time leuke opbergbakjes voor je tandenborstel, wattenstaafjes en mascara. Tip: verzamel gekleurde plastic flesjes voor een kleurrijk effect op je wastafel

Tuintje in je fles


Bron

Als je het glas snijden goed onder de knie hebt, kun je proberen te variëren in vormen. Snijd bijvoorbeeld één kant van je wijnfles half open. Houd een flink stuk bodem over, zodat je hier wat potgrond in kunt doen en zaadjes. Of plant er gelijk een vetplantje in. Erg mooi én hip!

Kaarsfles


Bron

Hoe je dit nu weer voor elkaar krijgt? Het lijkt moeilijk, dat is het niet. Snijd de onderkant van je fles eraf, zodat er genoeg zuurstof binnenkomt. Neem vervolgens een haak die zo groot is, dat hij niet door de nek van de fles past. Bevestig een ketting aan de bovenkant van de haak om je fles te kunnen ophangen en aan de onderkant om er een theelichtje aan te hangen. 

Oliefles


Bron

Originele glazen colaflesjes zijn gelukkig nog altijd te krijgen. En ze staan net even wat chiquer in je keuken dan plastic flesjes, nietwaar? Voor deze DIY hoef je niet eens te snijden. Je koopt losse opzetstukken om olie mee te schenken en gaat op zoek naar kurken die precies in je colaflesje passen. En dan is het een kwestie van een flink glas cola drinken, flesje omspoelen en hergebruiken. 
 
Alle kleuren van de regenboog

Bron

Natuurlijk kun je wijnflessen ook 'gewoon' versieren met alles wat in je huis hebt. Kraaltjes, washitape of verf: je kunt het zo gek niet bedenken. Gebruik ze vervolgens als mooie bloemvaas of zet ze als leuk ornament op de eettafel als je een etentje hebt. 
 
Big, black and beautiful

Bron

Houd je niet van tierelantijntjes? Ga dan voor all black. Het mooiste is matzwarte verf, maar ook krijtbordverf kun je eens proberen. Kun je er nog een inspirerend quoteje op schrijven ook
 
Buitenlamp

Bron

Als je tuin wel wat mooie verlichting kan gebruiken op een zwoele zomeravond, is deze DIY echt wat voor jou. Snijd de onderkant van drie wijnflessen open, hang er vervolgens een peertje in en bevestig een elektrakoord eraan. Zie hier: je eigen lampenkap. Zorg wel dat de hoeveelheid Watt van je peertjes niet te hoog is om kapotspringende flessen te voorkomen.

  Zeeppomp it up

Z
Bron

Voor deze Jack Daniels-DIY hoef je niet te snijden, je hebt alleen een zeeppompopzetstuk (leuk woord voor Scrabble trouwens) nodig. Koop er eentje die precies past of koop er eentje die net wat kleiner is en rek het materiaal (als het van aluminium is) uit. 

Kruidenvrouwtje


Bron

Heb je groene vingers? Ga dan aan de slag met je eigen kruidentuin van wijnflessen. Neem hiervoor witte wijnflessen (die zijn doorzichtig) en snijd ze precies doormidden. Zet de bovenste helft van de fles op z'n kop in de onderste helft van de fles en vul de bovenste helft met potgrond. Zaadjes erin en afwachten maar. Tip: plak er een leuke sticker op met welk plantje erin zit. 


 
Lichtjesfles

Bron

De klassieker: kerstverlichting in een fles. Maar daarom nog niet minder leuk. Voordeeltje: eigenlijk kun je de fles het hele jaar door laten staan, dus geen gepruts met het eruithalen van de lichtjes. Koop een klein snoer met lichtjes (het minimale aantal meters wat je kunt vinden) en koop bij voorkeur lichtjes die op batterij werken in plaats van elektriciteit. Zo heb je geen gedoe met snoeren.


 
Windgong

Bron

Ken je die dingen die in de tuin hangen en altijd geluid maken als het waait? Precies, die heten windgongen en zijn erg leuk om zelf te maken van je wijnfles. Je kunt het zo gek niet bedenken of het maakt een mooi geluid, maar houten kralen werken het beste met glas. 
  

Voor welke DIY drink jij gerust een hele fles leeg?