Het is Chocolade Dag! Probeer deze DIY chocosnacks

Eten door Maya Luz

Vandaag is het Chocolade Dag! En wie is er nou niet dol op chocolade? Deze dag moet natuurlijk gevierd worden met de lekkerste chocosnacks. Dit zijn onze favoriete, simpele recepten om thuis te proberen.

Lees ook: Cocktail time: zo maak je de Matcha martini

Frambozen chocoladebars zijn makkelijk maar oh zo lekker

Voor dit recept heb je eigenlijk maar twee dingen nodig: chocolade en frambozen. Hoeveel je van beide ingrediënten nodig hebt hangt van jouw smaak af en hoeveel je er wil maken. Begin met het prakken van de frambozen totdat ze enigszins vloeibaar zijn. Verdeel de frambozen vervolgens op een bakplaat met bakpapier en doe dit in de vriezer totdat het hard is geworden. Nu kun je ze uit de vriezer halen en wat chocolade smelten. Je kunt hiervoor pure, witte of melkchocolade gebruiken. Je kunt zelfs meerdere soorten chocolade combineren. Smelt de chocolade en dip de bevroren frambozen hierin zodat het volledig bedekt is. Leg ze weer terug op de bakplaat en bevries ze nogmaals. Als je twee laagjes chocolade wil kun je het proces herhalen. Zodra de chocolade hard is geworden heb je heerlijke, simpele frambozensnacks die ontzettend lekker zijn voor een warme zomerdag. Om de snack helemaal eigen te maken kun je ook nog nootjes of andere toppings toevoegen.

Chocoladepudding is het perfecte toetje

Voor dit romige toetje heb je de volgende dingen nodig: Drie eetlepels maizena, twee eetlepels suiker, twee eetlepels cacaopoeder, een snufje zout, 450 milliliter chocolademelk en een theelepel vanille extract. Begin door de poederingrediënten in een pan te doen en hier de melk doorheen te mixen. Laat dit even borrelen op middenhoog vuur terwijl je blijft roeren. Zodra het mengsel dikker wordt en begint te bubbelen kun je de hitte verlagen en het nog twee minuutjes laten koken. Vervolgens kun je het fornuis helemaal uitzetten en de vanille toevoegen. Laat de pudding afkoelen, voor ongeveer een kwartier, terwijl je af en toe roert. Zet de pudding hierna bedekt in de koelkast voor minimaal een half uurtje voordat je het serveert. Zo sluit je Chocolade Dag echt goed af.

Gevulde aardbeitjes horen bij Chocolade Dag

Aarbeitjes en chocolade zijn voor elkaar gemaakt! Voor dit heerlijke recept heb je naast aardbeitjes enkel chocoladepasta, chocolade en nootjes naar keuze nodig. Begin door je aarbeitjes te wassen. Snijdt vervolgens de bovenkant eraf en maak ze hol van binnen. Gebruik vervolgens een spuitzak om je chocoladepasta in de aardbeitjes te spuiten. Zodra je dit bij alle aardbeitjes hebt gedaan kun je ze even koelen. Hierdoor voorkom je dat de chocoladepasta uit de aardbeien loopt wanneer je ze in de chocolade gaat dippen. Ondertussen kun je alvast je chocolade smelten. En je nootjes fijnhakken. Dip nu al je aardbeien in de chocolade en rol ze daarna in de nootjes. Plaats de met chocolade bedekte aardbeien op een baklplaat met bakpapier totdat de chocolade hard is. En genieten maar!