Alles wat je wil weten over de 'rook' piercing

Lichaam door Anne-Fleur

Een piercing laten zetten kan tegenwoordig in bijna lichaamsdeel. Oorpiercings zijn al jarenlang super populair en in het bijzonder de 'rook' piercing. Het is een leuke toevoeging aan je ear party, maar veel mensen weten niet eens dat de 'rook' piercing bestaat. Deze vind je namelijk op een plek waar je 'm niet meteen zou verwachten. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de 'rook' piercing.

Lees ook: Migraine verhelpen met piercings? Kies dan deze!

Wat is de rook piercing?

De rook piercing is een piercing die door twee plekken in je kraakbeen heengaat en eigenlijk een beetje verstopt zit in je oor. Het zit ongeveer op dezelfde hoogte als de welbekende helixpiercing. Deze piercing zetten piercers door een dik stukje kraakbeen, dus verwacht wel wat pijn tijdens het zetten. Het is een beetje een onhandige plek voor piercings, omdat er niet veel ruimte om het stukje kraakbeen heenzit. Maar voor een goede piercer met veel ervaring is het zetten van deze piercing een eitje. Stap één voor het laten zetten van deze piercing is dus een goede piercer zoeken.

Welke sieraden mogen er in deze piercing?

Wanneer je een rook piercing laat zetten, kiest de piercer altijd eerst voor een gebogen staafje. Hierdoor is er genoeg ruimte voor eventuele zwelling na het zetten van de piercing. Als je piercing is genezen, mag je natuurlijk wel kiezen voor een ander sieraad. Denk bijvoorbeeld aan een leuk ringetje. Helemaal als je meerdere piercings hebt, is dit een hele leuke toevoeging aan je ear party. 

De genezingsperiode

Verschillende piercings hebben verschillende genezingsperiodes. Omdat de piercing door dik kraakbeen heengaat, duurt de genezingsperiode enigszins lang. Houdt rekening met een genezingsperiode van zo’n 6 tot 9 maanden. Mocht het bij jou wat langer duren, dan hoef je je geen zorgen te maken. Dat is volkomen normaal. Als je je piercing goed verzorgt, is de kans dat de piercing sneller geneest een stuk groter. Als je de piercings 1x per dag schoonmaakt met een speciale zeep of een zoutoplossing, geneest je piercing netjes en heb je minder kans op kraakbeenbultjes of ontstekingen. Tijdens de genezing is het belangrijk dat je niet in de sauna, zwembaden of bad gaat om infecties te voorkomen. In of rondom de zomer laten zetten is dus misschien niet het allerbeste idee.

Lees ook: Waarom je beter geen vaseline op je tattoos kan smeren