Migraine verhelpen met piercings? Kies dan deze!

Lichaam door Anne-Fleur

Niemand houdt van hoofdpijn. Niet na een drukke werkweek, maar al helemaal niet als je het geregeld hebt. Echter hebben veel mensen last van migraine of andere heftige hoofdpijn en de 'oplossing' zou maar zo bij een piercing kunnen liggen. Wil je je migraine proberen te verhelpen met ear candy? Kies dan deze!

Lees ook: Zelfzorg in de winter: dit zijn de beste tips

Piercings tegen migraine

Niet alleen zijn piercings heel leuk om te zien, het zou ook nog eens kunnen helpen tegen vervelende en heftige hoofdpijn. Migraine is een van de bekendste en helaas brengt het niet alleen hoofdpijn met zich mee, maar ook vermoeidheid, misselijkheid en overprikkeling; geen pretje dus. Er zijn inmiddels veel medicijnen tegen migraine te vinden, maar dit helpt lang niet altijd.

Voor een andere, misschien wel effectievere oplossing zoekt men het tegenwoordig bij piercings!

Tragus piercing

Wetenschappelijk bewezen is het niet, maar veel mensen zweren bij piercings als verlichting bij migraine. De tragus piercing gaat door je kraakbeen heen en zou ervoor zorgen dat er druk op de zenuwen eromheen, waardoor de hoofdpijn minder wordt! Interessant...

Daith piercing

De andere piercing die migrainepijntjes zou verlichten, is de daith piercing. Deze piercing gaat door het kraakbeen aan de binnenkant van het oor. Hierbij zou er druk uitgeoefend worden op acupuntuurpunten die meestal worden getarged bij ernstige hoofdpijnaanvallen.

Werkt het echt?

Zoals we al kort benoemden is er geen wetenschappelijk bewijs dat deze piercings écht werken tegen migraine. In kraakbeen zitten geen zenuwen, dus mocht er wel druk uitgeoefend worden op de zenuwen, dan gaat het om de zenuwen eromheen.

Daarnaast kan het ook zijn dat het - net als bij medicijnen - bij sommige mensen als een wondermiddel werkt, terwijl anderen er juist geen voordelen aan beleven. Het nemen van een piercing tegen migraine is een kansje dat je kunt wagen. Werkt het niet, dan heb je er in ieder geval een toffe piercing voor terug. Ben je er helemaal geen fan van? Dan kun je 'm natuurlijk altijd laten dichtgroeien.

Lees ook: 5 soorten massages en wat ze precies inhouden