Zelfzorg in de winter: dit zijn de beste tips

Ontspanning door Djamila

Veel mensen hebben moeite met de winter. De dagen zijn kort, het weer is guur en je zit wellicht minder lekker in je vel dan normaal. Hoe kun je deze maanden nu het best doorkomen? Zelfzorg vormt een belangrijk onderdeel! Leg jezelf extra in de watten tijdens de koude maanden van het jaar. Met deze tips kom je een heel eind.

Goede verzorging van huid en haar

Verzorg je huid en haar goed in de winter. Je kunt immers last krijgen van een droge huid of van uitgedroogd haar. Daarom is er net wat meer aandacht voor je lichaam nodig in deze periode van het jaar. Kies regelmatig voor een hydraterend masker, om maar een goede tip te noemen. En gebruik producten die echt voedend zijn en die de ondersteuning bieden waar je huid om vraagt. Met de verzorgingsproducten van Rituals zit je goed, zoals een douchegel of huidolie. Trakteer jezelf op een verzorgingsset om in één klap klaar te zijn. Zo wordt je badkamerritueel een feestje!

Mooiste looks

Je moet er misschien wat meer moeite voor doen, maar ook in de winter is het leuk om je best te doen op je looks. Trek je favoriete kleding aan. Misschien heb je wel een bepaalde wollen trui of winterse jas op het oog, waar je jezelf graag in ziet rondlopen. Doe je haar als je de deur uitgaat. En kies voor een mooie make-up look. Dit is al helemaal een plezier als je kwalitatieve make-up opdoet, bijvoorbeeld van Charlotte Tilbury. Gebruik mooie oogschaduw palettes of ga juist voor een stralende lipstick. 

Naar buiten gaan

In de zomer ga je waarschijnlijk graag naar buiten: lekker wandelen, fietsen of sporten in de buitenlucht. Probeer dit ’s winters ook te blijven doen – zelfs als het weer even niet meezit. Ook op de natste en guurste dagen is er meestal wel een regenvrij uurtje te vinden: ga dan lekker de deur uit. Je hebt het daglicht zelfs nodig om goed gehumeurd te blijven. En als je een goede jas aantrekt, blijf je gewoon lekker warm. Vergeet extra’s zoals een sjaal, muts en handschoenen niet!

Voldoende slaap

Het is heerlijk om in de winter extra vroeg naar bed te gaan. Het is immers toch al zo gauw donker! Kruip daarom op tijd onder de wol. Of blijf ’s ochtends wat langer liggen, mocht dit in jouw schema passen. Pak in ieder geval voldoende slaap in deze maanden van het jaar, zodat je gedurende de dag genoeg energie hebt.

Goed eten

Je zorgt tot slot voor jezelf door goed te eten. Het is daarbij in de winter normaal als je wat vaker trek hebt. Je lichaam moet immers ook regelmatig harder werken, bijvoorbeeld om warm te blijven. Een beetje meer eten dan in de andere maanden van het jaar is daarom geen punt. Maak daarbij natuurlijk wel de gezonde keuzes: eet veel groente en fruit, kies voor voedingsstoffen waar je iets aan hebt en varieer voldoende. Zo voel je je de beste versie van jezelf, óók in de winter.