Wow! Nick Schilder staat met single 'Realize' in Amerikaanse hitlijst: "nooit gedacht"

Celebs door Jennifer

Sinds de break up van Nick & Simon heeft Nick Schilder niet stilgezeten. Meteen was duidelijk dat hij verder zou gaan als soloartiest. En dat doet Nick vol passie! Zijn singles worden continu gedraaid op populaire radiozenders in Nederland, maar kennelijk ook buiten de grenzen van ons kikkerlandje. Zo staat zijn single Realize momenteel ook in een Amerikaanse hitlijst. Wacht, wát?

Nick Schilder met single in Amerikaanse hitlijst

Voor de fans van Nick & Simon ontstond in 2023 even een verdrietig moment, toen het duo hun allerlaatste concerten deden in Ahoy Rotterdam. Na zeventien jaar maakte het populaire zangduo een einde aan hun samenwerking, maar dit betekende geen einde van hun zangcarrières. Zo had Nick Schilder meteen al eigen plannen op de plank liggen. Daar is hij binnen no time mee aan de slag gegaan en hij gaat als een tierelier. Zo scoort hij met zijn debuutsingle Shatterproof direct een radiohit en ook zijn tweede single Realize doet het vervolgens erg goed op de Nederlandse radio. Bij de promotie van zijn eigen muziek praat Nick op social media trouwens veel in het Engels. Het is daardoor meteen duidelijk, dat hij wel ambities heeft voor een internationale carrière. En de Engelstalige promotie werpt kennelijk zijn vruchten af.

US Dance Chart

Via Instagram laat Nick namelijk weten, dat zijn liedje Realize inmiddels is binnengekomen in een Amerikaanse hitlijst. OMG! Wát? Het gaat om de 'Angrybaby Remix' van zijn liedje en deze versie staat momenteel dus op plek 86 in de US Dance Chart. Wauw! In de Instagrampost reageert Nick: "Whaaaat? Nooit gedacht m’n naam in een Amerikaanse hitlijst te zien." Maar hij blijft natuurlijk wel de nuchtere Volendammer en verwacht nu niet meteen grote dingen, vertelt hij later aan RTL Boulevard. "Het is echt niet zo dat ik nu de SuperBowl half-time show mag doen."

Meer op Instagram

"Nick Painter"

Toch is Nick wel erg blij met zijn positie in de Amerikaanse hitlijst. "Het is leuk dat je in ieder geval merkt, dat er goed op gereageerd wordt," vertelt hij. Dat had hij eerder ook al door, vertelde hij eerder aan Shownieuws. Kennelijk werd hiervoor namelijk ook al interesse getoond vanuit België, Roemenië en Italië. "Het zijn gewoon leuke feiten dat dit gebeurd," vertelde hij destijds. "Het zou leuk zijn om daar een keer promotie te doen of een klein showtje, we zien wel." Alleen heeft hij dan wel een goede, Engelse verbastering nodig van zijn naam, zodat hij zich in het buitenland makkelijk kan voorstellen. In een eigen promotievideo noemde hij zichzelf daarom al "Nick Sjilder", alleen werd hier vervolgens nogal om gelachen op TikTok. "Ik vind het een beetje ongemakkelijk," geeft hij toe aan Boulevard. Hij staat natuurlijk al jaren bekend als Nick Schilder en ineens wordt het 'Sjilder'. Het helpt dan niet mee, dat mensen hier grappen over maken. "Elke keer als ik dat doe, gaat het helemaal viral. Ik krijg alleen maar negatieve reacties over me heen," zegt hij. Hm, en wat vindt hij dan van bijvoorbeeld Nick Painter? Daar heeft Nick zo zijn twijfels over. "Nick Painter? Nah, ik weet het niet," zegt hij lachend. "Ik vind dat ook niet zo catchy of zo."

Nieuwe muziek

Over een goede internationale artiestennaam moet hij dus nog even nadenken. Of hij houdt het gewoon bij Nick Schilder en de Engelse verbastering 'Nick Sjilder'. Viral gaan helpt wel mee aan extra promotie, toch? Ondertussen blijft Nick in ieder geval lekker muziek releasen. Zo is op vrijdag 8 maart zijn nieuwe single Whenever gereleaset en volgt op 29 maart de nieuwe single Dancin' Alone. Laatstgenoemde belooft wel weer een radiohit. Ook een autobiografisch liedje, maar wel eentje die past bij de komende lentemaanden. "Het is het meest optimistische nummer tot nu toe," aldus Nick.

Dat nummer is dus nog niet uitgekomen, maar wel kun je alvast luisteren naar zijn Amerikaanse hitsingle Realize (Angrybaby Remix) én nieuwste single Whenever:

Lees ook: Nick Schilder verschijnt in 'vegan sixpack' op Men's Health-cover