Nick Schilder: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Nick is een Nederlandse zanger en presentator. Hij vormde samen met Simon Keizer jarenlang het muzikale duo Nick & Simon.

Over Nick Schilder

Volledige naam
Nicolaas Maria Schilder
Geboortedatum
6 november 1983 (leeftijd 40 jaar)
Geboorteplaats
Volendam
Huidige woonplaats
Volendam
Relatiestatus
Nick is getrouwd met Kirsten

Achtergrondinformatie

Nick komt uit een muzikale familie in Volendam. Die famile heeft al meerdere artiesten voortgebracht, zoals Anny Schilder.

Jeugd

Nick groeide op in Volendam. Als achtjarig jongetje begon hij met gitaar spelen. Op school leerde hij Simon Keizer. Samen besloten ze als duo te gaan zingen en muziek te schrijven.

Carierre

Nick was samen met Simon Keizer vaak te zien in de reallifesoap van hun vriend Jan Smit. In 2006 zorgde dat ook voor de doorbraak van het duo. In datzelfde jaar verscheen hun eerste album: Nick & Simon.

In 2010 maakten Nick en Simon een uitstapje naar de tv-wereld. Ze werden coaches in The Voice of Holland. Na een paar jaar ruilden ze het programma in voor The Voice Kids.

In 2013 scoorden Nick en Simon hun eerste nummer 1-hit: Julia. In 2016 bestond Nick & Simon tien jaar en dit vierden de mannen met een boek, een theatershow én vier uitverkochte jubileumconcerten in Ahoy.

Sinds 2016 presenteerde Nick samen met Simon en Kees het programma Talenten Zonder Centen. Later kwam daar ook de 3 Sterren Camping bij en programma’s als Homeward Bound, waarin ze o.a. Simon & Garfunkel ‘achterna reizen’.

Sinds 2021 waren Nick & Simon ook onderdeel van de gelegenheidsformatie The Streamers, die tijdens de coronapandemie gratis livestream-concerten gaven.

In datzelfde jaar deed Nick mee aan het televisieprogramma Het Jachtseizoen van StukTV, waarin hij samen met Ellie Lust een duo vormde. In 2022 werd in de finale van The Masked Singer bekend dat Nick verkleed zat in de kerstboom.

In april 2023 gaf hij met Simon een concertreeks in Rotterdam Ahoy waarmee hun muzikale samenwerking tot een einde kwam. Ze blijven nog wel samen televisie maken. Recent verscheen ook zijn eerste solosingle, getiteld Shatterproof.

Vermogen Nick Schilder

Het vermogen van Nick wordt geschat tussen de 3 tot 12 miljoen euro.

Instagram Nick Schilder

Bekend van

Volendam

Nick was aanwezig in café De hemel toen daar de cafébrand uitbrak in de nieuwjaarsnacht van 2001. Daar liep hij een longbeschadiging en een verbrande hand op, waardoor hij 23 dagen in een ziekenhuis werd opgenomen. Daarna kreeg hij van zijn artsen het advies om ademhalingsoefeningen te doen, dit mocht ook zangles zijn waar hij ook baat bij had.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Nick Schilder

Welke opleiding heeft Nick gedaan?

Nick studeerde economie.

Hoeveel kinderen heeft Nick?

Nick en Kirsten hebben drie kinderen. Twee dochters, Nikki en Jackie. En één zoon, Julian.

Wat eet Nick?

Nick eet vegenistisch. Althans dat was toen hij zichzelf binnen drie maanden naar de cover van Men's Health trainde. Dit deed hij volledig veganistisch, onder begeleiding van coach Jasper Schmitz.

Waar woont Nick?

Nick woont met zijn gezin in een villa in Volendam.

Wie heeft er meer geld, Nick of Simon?

Het schijnt te zijn dat Simon iets meer geld heeft.

Wat is er echt aan de hand tussen Nick en Simon?

Het duo mag dan geen ruzie hebben, maar echt goede vrienden zijn ze ook niet. Ze hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we niet de deur bij elkaar plat lopen. Ze zien elkaar buiten het werk vooral omdat ze dezelfde vrienden hebben.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)
Bron: EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl Beeld: BrunoPress