Olcay Gulsen: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

 Olcay Gulsen is een Nederlandse programmamaker, modeontwerper en ondernemer.

Over Olcay Gulsen

Volledige naam
Olcay Gulsen
Geboortedatum
20 juli 1980 (leeftijd 44 jaar)
Geboorteplaats
Waalwijk
Huidige woonplaats
Amsterdam
Relatiestatus
Olcay heeft op dit moment geen relatie.

Achtergrondinformatie

In 2004 begon Olcay met modemerk SuperTrash, ze creëerde een sterk lifestyle merk dat wereldwijd luxe kleding voor vrouwen betaalbaar maakte. Met SuperTrash werd Olcay ook bekend bij het grote publiek.

Jeugd

Olcay werd geboren in Waalwijk en komt uit een gezin met vier zussen en een broer. Haar ouders zijn Koerdisch-Armeens en komen uit Turkije. Haar vader had schizofrenie en was gewelddadig, waardoor de jeugd van Olcay niet altijd makkelijk was.  Olcay doorliep achtereenvolgens de mavo, de havo en behaalde uiteindelijk haar vwo-diploma. Vervolgens startte ze een studie Personeel en Arbeid, waarna ze naar Amsterdam verhuisde en een paar maanden als stewardess bij luchtvaartbedrijf Transavia werkte.

Carierre

In 2016 trok Olcay zicht terug uit de directie van SuperTrash en ging verder met het door haar opgerichte modemerk: ST.Studio. Dit merk was werd echter geen succes en kwam zelfs in financiële problemen. Desondanks werd het bedrijf met een kapitaalinjectie van enkele miljoenen euro's gered. In 2018 trok ze zich alsnog terug als CEO, een paar maanden later ging het bedrijf alsnog failliet. In 2019 richtte Olcay vervolgens een make-up bedrijf op.

Ook op televisie is ze veelgezien. Zo was ze onder andere te zien in programma’s als Werk aan de winkel, RTL Boulevard (als vaste deskundige), Wie is de Mol?, Beter laat dan nooit  en Boxing Stars.

In 2020 lanceerde ze haar eigen 6-delige docuserie Olcay & Huiselijke geweld over huiselijk geweld. Recent was ze, samen met haar vriend Ruud, te volgen in de 6-delige serie 'Ruud & Olcay'.

Vermogen Olcay Gulsen

Olcay heeft een geschat vermogen van ongeveer 15 miljoen euro.

Instagram Olcay Gulsen

Bekend van

SuperTrash

Sinds 2009 was Olcay eigenaar van het modemerk. Echter werd het merk verliesgevend en in 2018 ging het failliet. Inmiddel heeft het bedrijf wel een doorstart gemaakt, maar wel zonder Olcay.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Olcay Gulsen

Heeft Olcay een kind?

Olcay is bewust kinderloos en heeft bovendien met de kinderen van haar partner Ruud de Wild zogeheten 'bonuskinderen'.

Wie is de partner van Olcay?

Olcay had van 2009 tot 2012 een relatie met voetballer Edgar Davids. Sinds 2019 is ze samen met radio-dj Ruud de Wild.

Hoeveel jaar schelen Ruud en Olcay?

Olcay en Ruud de Wild schelen twaalf jaar.

Waar wonen Olcay en Ruud?

In 2020 kocht Olcay een dubbele bovenhuis voor de prijs van 1.425.000 euro en liet daar een hypotheek op vestigen van 1,5 miljoen euro. Samen met Ruud kocht ze in hetzelfde jaar een pand aan de Herengracht in Amsterdam voor 850.000 euro en namen er een hypotheek op van 1.250.000 euro.

Hoeveel broers en zussen heeft Olcay?

Olcay heeft vier zussen en een broer.

Wat is de afkomst van Olcay?

Olcay is van Koerdische afkomst.

Hot or Not?

  • Yes! (1)
  • Nope! (2)
Bron: EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl Beeld: BrunoPress