Docu Ruud de Wild over kanker maakt indruk: 'Indringend en confronterend'

Celebs door Laura

Zondagavond verscheen Diagnose de Wild: een persoonlijke documentaire van Ruud de Wild over zijn behandeling voor darmkanker en de periode erna. Bijgestaan door zijn vriendin Olcay Gulsen, nam hij maar liefst 847.000 kijkers mee op deze rollercoaster. 

diagnose de wild

Lees ook: Expeditie-proef zorgt voor paniek bij kijkers: ‘Wat een sadistische proef!’

Diagnose de Wild

In maart van dit jaar maakte Ruud de Wild bekend dat hij tijdelijk stopte met zijn radioprogramma. De dj had de diagnose darmkanker gekregen en moest zo snel mogelijk worden behandeld. In de NPO1-documentaire Diagnose De Wild vertelt hij over de impact van de operaties, de onzekerheid en hoop die hij voelde en het effect van zijn ziekte op zijn relatie met zijn vriendin Olcay Gulsen. 

Bloed bij ontlasting

Het begon allemaal toen Ruud 's nachts een keertje bloed bij zijn ontlasting heeft. Hij vertelt Olcay nog niks, maar vraagt haar vriendin, een maag-darm-leverarts om advies. Van haar krijgt Ruud zetpillen tegen aambeien. Zou het niet helpen, dan adviseert ze hem twee weken te wachten. Helaas werd het niet beter en moest Ruud een endoscopie ondergaan. Terwijl Ruud de diagnose darmkanker kreeg, wachtte Olcay in de wachtkamer. In de docu vertelt ze hoe dat ging: "Toen kwam hij door die klapdeuren heen, huilend. En toen zei hij: 'het is echt niet goed, ik ga het niet redden".

Ruud vertelt verder over de ziekenhuisbezoeken, de tegenslagen en momenten van hoop. Ook deelt hij hoe zijn ziekte de band tussen hem en Olcay heeft versterkt. "In het ziekenhuis gebeurde er ook wat", zo vertelt Ruud. "Deze periode zegt zoveel meer dan elkaar het jawoord geven of wat dan ook. Dit is iets veel groters."

Op Twitter reageren de kijkers vol bewondering voor de indrukwekkende documentaire. 

Schoon verklaard

Zoals je misschien wel weet is Ruud inmiddels schoon verklaard en sinds oktober is hij weer te horen op de radio. 

Lees ook: FOTO: Donny van de Beek en Estelle Bergkamp krijgen hun eerste kindje!