Ruud de Wild: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Ruud de Wild is een Nederlandse radio-dj, tv-presentator en kunstenaar.

Over Ruud de Wild

Volledige naam
 Rudolf Alexander de Wild
Geboortedatum
24 april 1969 (leeftijd 55 jaar)
Geboorteplaats
Hilversum
Huidige woonplaats
Amsterdam
Relatiestatus
Ruud heeft op dit moment geen relatie.

Achtergrondinformatie

Ruud begon zijn carrière bij de radio. Rond zijn twintigste eerst bij de AVRO, gevolgd door Radio 538. Van 1995 tot 1998 werkte hij als vj bij TMF. Daarna volgde weer de radio en presenteerde hij ook verschillende programma’s.

Jeugd

Ruud groeide op in een gezin met elf kinderen en een heel gelovige vader. Aan zijn jeugd heeft hij geen warme herinneringen. Als leerling staat hij niet echt bekend als een ideale leerling. Zo wisselt hij vijf keer van middelbare school, voor hij zijn MAVO-diploma binnen weet te halen.

In 2000 met actrice en presentatrice Tatum Dagelet. Zij kregen samen in 2003 een dochter, Toy Travis. In 2004 gingen hij en Tatum uit elkaar. Daarna was Ruud samen met Aafke Burggraaff. Zij kregen samen een zoon en een dochter. In 2014 gingen zij uit elkaar. Sinds 2019 heeft Ruud een relatie met modeontwerpster en tv-presentator Olcay Gulsen.

Carierre

De beginjaren van zijn carrière staan vooral in het teken van radio 3FM en TMF. Ook deed hij presentatieklussen zoals Top of the Pops. Op maandag 6 mei 2002 was Ruud getuige van de moord op Pim Fortuyn. Na deze impactvolle gebeurtenis was Ruud een tijdlang niet op de radio te horen.

Van 2004 tot 2007 kwam hij terug op de radio bij Radio538. Ook kwam hij weer terug op televisie. In 2005 presenteerde hij, samen met Bridget Maasland, het televisieprogramma Big Brother. Vanaf 2008 presenteerde Ruud, samen met Jeroen Kijk in de Vegte, de ochtendshow op Qmusic. In 2010 keerde Ruud de Wild terug bij Radio 538. In 2016 maakte hij nog een uitstapje naar de Nederlandse nieuwsradiozender BNR Nieuwsradio. Sinds 2017 presenteert hij bij NPO Radio 2 iedere werkdag tussen 16:00 en 18:00 uur het programma De Wild in de Middag. Daarnaast begon hij de podcast, 30 MINUTEN RAUW, waarin hij in elke aflevering een bekende Nederlander interviewt. Sinds februari 2020 is hij ook een van de vaste weekend-presentatoren en deskundigen van RTL Boulevard.

In 2021 maakte Ruud bekend tijdelijk te moeten stoppen met het presenteren van zijn radioprogramma omdat er bij hem darmkanker was geconstateerd. In oktober van dat jaar keerde Ruud weer terug op de radio. Sinds 2023 werkt Ruud de Wild voor PowNed.

Vermogen Ruud de Wild

Het vermogen van Ruud de Wild wordt geschat op ongeveer 1,4 miljoen euro.

Instagram Ruud de Wild

Bekend van

Kunst

Ruud is naast radiopresentator sinds zijn 22ste ook actief als kunstenaar. In 2006 bracht hij een kunstboek uit waarin hij zijn leven portretteerde aan de hand van zijn schilderijen; Every poet is a Thief.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Ruud de Wild

Hoe lang zijn Ruud en Olcay samen?

Het stel deelde in augustus 2023 het nieuws dat zij niet langer meer samen zijn.

Voor welke zender werkt Ruud de Wild?

Sinds 2023 werkt Ruud de Wild voor PowNed.

Wie is de dochter van Ruud de Wild

Dochter Toy Travis en dochter Teddy.

Wie is de sidekick van Ruud de Wild?

Gijs Hakkert is samen met Evi Hanssen en Vivienne van den Assem, sidekick van De Wild.

Wie vervangt Ruud de Wild op Radio 2?

Ruud  zal zijn dagelijkse radioprogramma, De Wild in de middag op NPO Radio 2, blijven maken. De show verhuist vanaf volgend jaar mee naar PowNed en blijft te beluisteren op het doordeweekse tijdslot van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Waar komt Ruud de Wild vandaan?

Ruud is geboren in Hilversum.

Hot or Not?

  • Yes! (1)
  • Nope! (0)