Ruud de Wild maakt documentaire over darmkanker in Diagnose De Wild

Celebs door Elsemieke

Ruud de Wild is naast radio-dj bij 'De Wild in de Middag' ook heel erg gelukkig met zijn Olcay Gulsen. Begin dit jaar deelde hij helaas heftig nieuws: de radio-dj heeft darmkanker. Over dit proces heeft Ruud nu een documentaire gemaakt: Diagnose De Wild. En ook Olcay heeft een belangrijke rol. 

ruud de wild

Foto: BrunoPress
Lees ook: Ruud de Wild deelt vreselijk nieuws: 'Ik heb darmkanker'

Ruud de Wild maakt documentaire over darmkanker

"Een aantal maanden geleden kreeg ik de diagnose darmkanker", begon Ruud begin dit jaar tijdens zijn eigen radioshow. "Omdat ik er vroeg bij was, hebben ze me snel kunnen helpen. Helaas is niet alles weg en moet ik nog een keer geopereerd worden." Na de ingreep moest de radio-dj drie maanden revalideren. In deze tijd heeft de radio-dj een documentaire gemaakt: Diagnose de Wild. Toch wilde Ruud in eerste instantie niet openlijk spreken over zijn ziekte. Hij zegt over deze beslissing: "Ik dacht: als ik hier goed uitkom, dan ben ik verplicht om dit verhaal te vertellen”. En dat deed hij. Voor KRO-NCRV laat hij niet alleen de impact van de operaties en het leven met een stoma zien, maar ook praat hij over hoe zijn ziekte impact had op zijn relatie.

Olcay aan het woord

In de documentaire is dus niet alleen Ruud aan het woord over het leven rondom zijn diagnose met darmkanker, maar ook zijn vriendin Olcay Gulsen vertelt hoe alles voor haar was. Ze heeft het er namelijk heel zwaar mee gehad. "Hij zei tegen mij: het is echt niet goed, ik ga het echt niet redden. We gingen van het ene uiterste in het andere uiterste."

De persoonlijke documentaire Diagnose de Wild is vanaf zondag 7 november om 22.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 te zien. De eerste beelden vind je hieronder.
 

Lees ook: Betekent dit dat ik Kankervrij ben? - Kankerdagboek #19