Nick & Simon stoppen na zeventien jaar samen muziek maken en gaan solo

Celebs door Elsemieke

Nick Schilder en Simon Keizer is vanaf het voorjaar van 2023 niet meer. De twee stoppen na een periode van zeventien jaar als muzikaal duo. De laatste tijd gingen al geruchten rond dat Nick & Simon uit elkaar zouden zijn gegroeid. Begin augustus werd bevestigd dat er 'soloplannen' waren, maar nu hebben ze op Instagram een statement gemaakt.

Nick & Simon stoppen na zeventien jaar samen muziek maken en gaan solo

Nick & Simon, ofwel Nick Schilder en Simon Keizer is niet meer. Althans: als zangduo dan. "Op 10 april 2023 stopt het muzikale avontuur dat ‘Nick & Simon‘ heet. Een prachtige, avontuurlijke weg die wij zestien jaar geleden zijn ingeslagen. Een weg die ons schitterende ervaringen heeft bezorgd en ons op veel mooie plekken heeft gebracht”, beginnen Nick en Simon hun gezamelijke bericht op Instagram. Als reden voor de breuk noemt het management van de zangers ruimte voor 'individuele creativiteit' en 'al langer gekoesterde solo-aspiraties'.

Nu Of Ooit

Voordat Nick & Simon definitief stoppen, zullen ze volgend jaar onder de noemer Nu Of Ooit nog een aantal afscheidsconcerten geven. Zo treden ze in maart nog op in Zwolle, Alkmaar en Hengelo. Het allerlaatste concert vindt plaats op 10 april. Dan staat er een groot afscheidsconcert in Rotterdam Ahoy op het programma waar de zangers hun carrière als muzikaal duo zullen afsluiten. De kaartverkoop hiervoor start vrijdag. Daarnaast komt er begin november een verzamel-cd uit met alle hitsingles van de twee door de jaren heen.

Steun

Op Instagram bedanken de mannen hun fans voor alle steun die zij al die jaren hebben mogen ontvangen. "Allereerst willen wij natuurlijk iedereen bedanken voor alle support; de fans, maar ook de mensen voor en achter de schermen. Maar... we hoeven nu nog geen afscheid te nemen. De komende maanden zijn wij voorlopig nog samen door het hele land te vinden”, vervolgen ze. Wel blijven ze samen tv-programma's maken. Komende maandag verschijnen de twee bij Jinek om te vertellen over hun beslissing om te stoppen als duo. Ook vertellen ze dan meer over de soloplannen die ze hebben.