Kijkers geloven niets van verhaal Nick & Simon in Jinek: "slechte acteurs!"

Media door Elsemieke

Nick Schilder (38) en Simon Keizer (38) kondigden afgelopen week aan dat ze na zeventien jaar stoppen als muzikaal duo. Hoewel er sprake lijkt van grote spanningen tussen de twee, zeiden de twee aan de talkshowtafel van Eva Jinek dat alles koek en ei is tussen hen, maar op veel kijkers kwam hun verhaal allesbehalve geloofwaardig over.

Kijkers geloven niets van verhaal Nick & Simon: "slechte acteurs!"

Het muzikaal duo Nick & Simon gaat uit elkaar. Bij Eva Jinek zaten de twee gisterenavond om te vertellen waarom ze precies stoppen. "Het is best beladen om dit te brengen, maar ik ben ook wel heel blij dat we nu kunnen vertellen hoe het zit", zei Nick aan de talkshowtafel bij Jinek. "Ik ben de initiatiefnemer in dit verhaal", doet Simon een duit in het zakje. "De eerste tekenen voelde ik tijdens de wereldreis die ik maakte met mijn vrouw en dochter in 2020. Toen had ik zo'n ultiem gevoel van vrijheid. Tegelijkertijd voelde ik een blok in mijn maag. Ik dacht: als we terug zijn, dan begint dat riedeltje weer." Simon besloot dus dat hij wilde stoppen met optreden met Nick.

Dat Nick vanwege wangedrag niet meer geassocieerd zou willen worden met Simon - zoals de geruchten gaan - klopt volgens beiden dus niet. "Speelt dat een rol in de beslissing?" zo vroeg Eva ze op de man af. "Nee, ook dat we ruzie hebben is niet waar. Dat is gewoonweg niet waar. De media doen in een bepaald opzicht gewoon hun werk: er gebeurt iets en er wordt even niks gezegd, dus dan dien je daar een verhaal van te maken als je op een redactie werkt, dus ik snap wel dat dat gebeurt, maar het is niet zo."

Lichaamstaal

Hoewel beiden zeggen dat ze het nog prima met elkaar kunnen vinden, zei hun lichaamstaal wel wat anders. En dat viel niet alleen de kijkers op, maar ook Eva zei er wat van. "Het valt me heel erg op dat jullie elkaar niet aankijken", zei ze. "Moet dat dan?" kreeg ze als reactie. "Nee, maar ik vertrouw gewoon heel erg op mijn intuïtie." Vervolgens zegt Eva dat Simon Nick heeft ontvolgd op Instagram. "Ik heb een jaar geleden iedereen ontvolgd", aldus Simon. Verder wil hij er duidelijk niet te veel over kwijt. 

Nick & Simon stoppen na zeventien jaar samen muziek maken en gaan solo

Nu Of Ooit

Voordat Nick & Simon definitief stoppen, zullen ze volgend jaar onder de noemer Nu Of Ooit nog een aantal afscheidsconcerten geven. Zo treden ze in maart nog op in Zwolle, Alkmaar en Hengelo. Het allerlaatste concert vindt plaats op 10 april. Dan staat er een groot afscheidsconcert in Rotterdam Ahoy op het programma waar de zangers hun carrière als muzikaal duo zullen afsluiten. De kaartverkoop is begonnen. Daarnaast komt er begin november een verzamel-cd uit met alle hitsingles van de twee door de jaren heen.