CD: Dommelsch Live38

Media door Karin

Dommelsch Live38
Elke luisteraar van Radio 538 kent ze inmiddels wel, de Dommelsch Live38-concerten met Evers' eigen band Evers Slaat Door. De intieme miniconcerten worden door heel Nederland gehouden en je kunt deze alleen bijwonen door kaarten te winnen op Radio 538. Vanwege het 10-jarig bestaan van Edwin op Radio 538 zal er ook dit jaar weer een heuse Dommelsch Live38 XXL plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht. Kaarten zijn voor iedereen te verkrijgen! Op 20, 21 en 22 mei zullen o.a. Marco Borsato, Guus Meeuwis en Paskal Jakobsen van Bløf optreden.

De cd
Naast dit concert is er nu ook (in beperkte oplage) een verzamel-cd uitgebracht. De twee cd's staan vol met nummers van artiesten die opgenomen zijn tijdens de studioversie van Live38 in het radioprogramma Evers Staat Op. Van de cd moet je van tevoren niet te veel verwachten. Als je op de hoes kijkt zie je dat het voornamelijk bekende nummers zijn die al lang en breed grijs gedraaid zijn op de radio. Wat wel leuk is aan de cd, is dat alle nummers live opgenomen zijn. De tracks zijn dus niet 'perfect' en soms zijn de nummers (richting) akoestisch. 

Vrijwel alle grote Hollandse namen staan op de zilverkleurige schijfjes: Guus Meeuwis, Kane, Nick & Simon, Van Dik Hout, Laura Jansen en ga zo maar door. Van Dik Hout speelde overigens het enige nummer dat kippenvel bezorgt: Tot Jij Mijn Liefde Voelt. Voor de meesten zal dit nummer bekend zijn als de Engelse versie van Adele's Make You Feel My Love.

In deze tijd van downloaden vraag ik me sowieso af en toe nog af wat het nut van een verzamel-cd nog is. Alle nummers die jij leuk vindt, download je vaak toch één voor één. Zo hoef je de oninteressante nummers op een verzamel-cd ook niet meer te skippen. Voor liefhebbers van Hollandse nummers, gitaarmuziek en fans van Live38 is deze cd wél een musthave. Hij doet het overigens ook prima als achtergrondmuziek op een gezellige avond of tijdens de grote schoonmaak.

Dommelsch Live38
EAN: 0600753270257
Prijs: 17,99