Roxeanne Hazes worstelde anderhalf jaar met een zware depressie: "ik at mijn emoties weg"

Celebs door Jennifer

Het gaat tegenwoordig gelukkig goed met zangeres Roxeanne Hazes, maar dat was lange tijd niet het geval. Na de geboorte van haar zoontje Fender worstelde Roxeanne namelijk anderhalf jaar met een zware depressie. Terwijl ze vrolijk verscheen op ieders social media, voelde ze zich eigenlijk doodongelukkig.

Roxeanne Hazes worstelde met postnatale depressie

De carrière van Roxeanne Hazes loopt momenteel op rolletjes. Niet lang geleden bracht ze haar nieuwste album De Tijd Gaat Mooie Dingen Doen uit, waarmee ze binnenkort op clubtour gaat in onder andere Haarlem en Utrecht. Ondertussen is ze natuurlijk ook druk met haar gezin, bestaande uit partner Erik en zoontje Fender. Al heeft ze de afgelopen jaren een hoop moeten leren over het leven, zo vertelt ze in een interview met &C. Lange tijd heeft Roxeanne zich zeker niet goed gevoeld. Zo worstelde ze na de geboorte van Fender anderhalf jaar met een postnatale depressie. "Ik durfde niet naar buiten met Fender, bang dat er van alles zou gebeuren," zegt ze daarover. "Ik was continu bezig met: ademt hij nog wel? Dan was het eindelijk even stil en dacht ik: nu is hij dood."

Niet zichtbaar voor buitenwereld

Je zou denken: als een bekend iemand anderhalf jaar strugglet met een depressie, dan merk je als volger toch iets? Nou, in het geval van Roxeanne kan dat niet. Ze hield haar depressie namelijk goed verborgen voor de buitenwereld. Gedurende de depressie bleef de kersverse moeder namelijk gewoon doorwerken. Ze maakte zelfs een album, dat naar eigen zeggen wel ver van haar af stond. En niemand hield haar tegen: "Niemand durfde hardop te zeggen dat ik echt zwaar depressief was." Op Instagram verschenen dus ook gewoon vrolijke foto's van Roxeanne met haar pasgeboren kindje. Al voelde ze zich op deze foto's helemaal niet blij: "Ik was totaal niet gelukkig."

Om haar ware gevoelens te verbergen, dook ze in het voedsel. "Ik at mijn emoties weg," vertelt ze. Hierdoor woog ze op een gegeven moment zelfs 110 kilo. Maar vrijwel niemand had door dat de kilo's eraan vlogen door een depressie. Al voelde ze zich overigens niet alleen slecht door de depressie. Ondertussen speelden namelijk ook allemaal dingen binnen haar familie. "Daar wil ik verder niet over uitwijden, maar dat ik me rot voelde was dus niet alleen door die depressie," aldus Roxeanne.

Hallucinaties

Overigens zag één persoon wel, dat Roxeanne enorm worstelde met haar leven. Dat was haar partner Erik. "Hij heeft mij echt op mijn diepst gezien," vertelt ze. Al wist hij heus niet meteen, dat het een depressie was. Wel wist hij dat er iets mis was met Roxeanne. Op een gegeven moment krijgt ze ook hallucinaties door oververmoeidheid. In de nacht maakte ze dan haar geliefde wakker en zei ze dat Fender zweefde. Eh, wát? "Toen zei Erik: 'Jij moet nu gaan slapen'," vertelt Roxeanne. Aww. Niet veel later hallucineerde Erik trouwens ook, waarschijnlijk doordat hij net als Roxeanne weinig slaap kreeg. Toen werd ze namelijk plotseling wakker, doordat hij met zijn telefoon bij haar navel was. "Ik zeg: ‘Schat, wat ben je aan het doen?’," vertelt ze, waarna hij haar uitlegt dat hij zijn telefoon wil opladen.

In de coronaperiode lukte het Roxeanne eindelijk om meer rust te creëren. Toen raakte ze uit haar depressie en ging ze in therapie. Ook nu praat ze nog wekelijks met een therapeut. Ze heeft in alle jaren geleerd dat het leven niet altijd 'prachtig' is, maar soms ook verschrikkelijk. "Ik kan oprechter genieten van de mooie momenten, waardoor ik op de moeilijke momenten weet: het wordt wel weer prachtig," vertelt ze. "Of in ieder geval normaal. Een kutdag is nog geen kutleven."

Meer op Instagram

Lees ook: Gevecht om Hazes-erfenis: Roxeanne Hazes start bodemprocedure tegen moeder Rachel