Dit is hoe je op een leuke manier contact kunt houden met ‘long distance’ vrienden

Vrije tijd door Maya Luz

Vriendschappen onderhouden kan soms al lastig zijn als je dichtbij elkaar woont. Maar als jullie een lange afstandsvriendschap hebben, kunnen er nog meer obstakels ontstaan. Denk aan jaloezie, elkaar missen en misschien zelfs uit het oog verliezen. Dit is hoe je een 'long distance' vriendschap leuk houdt.

Lees ook: Dit zijn de sterrenbeelden die het liefst thuis blijven op een vrijdagavond

Houdt het contact in leven

De eerste stap voor het hebben van een goede vriendschap op afstand is het contact in leven houden. App elkaar regelmatig, stuur elkaar dingen door die jullie tegenkomen en spreek ook af om te videobellen met elkaar. Op deze manier steken jullie allebei energie in de vriendschap en voelt het ook echt wederzijds. Natuurlijk kunnen er momenten zijn waarop jullie te druk zijn, maar zolang jullie duidelijk met elkaar communiceren is dat helemaal niet erg.

Begin een virtuele boekenclub

Als jullie allebei van lezen houden is het organiseren van een virtuele boekenclub een topidee. Kies samen een boek uit dat jullie allebei aanspreekt en lees het tegelijk. Achteraf kunnen jullie met elkaar afspreken om het boek te bespreken. Als een boekenclub niks voor jullie is, is een andere gezamelijke hobby op afstand ook zeker een goed idee.

Laat je vriend niet hangen

Het leven is druk en daardoor kun je elkaar af en toe een beetje uit het oog verliezen. Maak er een prioriteit van om elkaar niet te laten zitten. Kom afspraken om bij te kletsen na en mocht het niet lukken, communiceer dit dan duidelijk en op tijd. Als je vriend(in) je een appje stuurt, reageer hier dan ook even op, ook al is het maar kort.

Groei met elkaar mee

Het belangrijkste van vriendschappen is met elkaar meegroeien. Je bent er voor elkaar in goede en slechte tijden. Als je vrienden grote veranderingen doormaken, dan maak je dit ook mee. Zorg ervoor dat je er voor ze bent wanneer er grote dingen gebeuren in hun leven. Zo maak je echt onderdeel uit van elkaars leven.

Wordt niet jaloers

Soms is het verleidelijk om jaloers op elkaar te worden, zeker op afstand. Misschien is je bestie wel aan het studeren in het buitenland of een unieke reis aan het maken. Daar kan je best makkelijk jaloerse gevoelens over opbouwen. Maar vergeet niet dat jullie vriendinnen zijn en in elkaars leven zijn om elkaar te ondersteunen. Wordt ook niet jaloers op nieuwe vrienden die je bestie eventueel maakt. Bedenk dat het voor hen juist fijn is als ze ook fysieke vrienden hebben, dat zou je zelf ook willen.

Lees ook: Dit zijn de vriendschap red flags die je niet moet negeren?