Gordon over kritiek en grappen van Vandaag Inside op nieuw album: "doet gewoon pijn"

Celebs door Jennifer

Na een roerige tijd en periode vol tv-programma's is Gordon teruggekeerd in de muziekbusiness. Het is natuurlijk dé plek, waar zijn carrière is begonnen. En sinds deze maand kunnen fans weer genieten van een nieuw album: Album van mijn Leven. Hoewel hij zelf enorm trots is op zijn nieuwe muziek, krijgt hij helaas ook kritiek van bijvoorbeeld Vandaag Inside. En volgens de zanger doet dat toch wel pijn.

Gordon over kritiek op nieuw album

De officiële albumpresentatie van Gordon zijn nieuwe plaat Album van mijn Leven is inmiddels geweest. Het is dus tijd om zijn nieuwe album te promoten en dat doet hij onder meer bij talkshow Sophie & Jeroen. Zij beginnen het gesprek met een mooie opsomming van zijn muzikale carrière en grootste hits. Zo was zijn eerste optreden in 1986 bij de Soundmixshow van Henny Huisman. In die tijd had hij nog zijn welbekende 'poedelkapsel', waar hij (gelukkig) niét naar terugkeert. In 2015 vond vervolgens zijn afscheidsconcert plaats, maar een echt afscheid was het dus niet. Gordon is namelijk weer terug en heeft er zin in! Alleen krijgt hij helaas ook kritiek van bijvoorbeeld Vandaag Inside, iets waar hij aan het begin van het interview met Jeroen Pauw meteen op doelt. "Dat klinkt beter als dat ze bij VI hebben laten horen," reageert Gordon op zijn oude optredens. Eerder hadden ze het in een aflevering van VI over zijn albumpresentatie, waar hij op een gegeven moment 'vals' zong. "Ik was erg geëmotioneerd. Dat liedje was voor Patrick," vertelt hij over het desbetreffende optreden. Even voor de goede orde: Patrick is zijn allerbeste vriend, waarmee hij ook samenleeft. Het is een vriend die altijd voor Gordon klaarstaat en hem zelfs heeft gered van de dood. "Die emoties slaan dan op je stem," legt hij uit.

Toch doet de kritiek kennelijk wel iets met de zanger, concludeert Jeroen. "Ja, het zit me in zoverre dwars... Dat soort dingen doen gewoon pijn," vertelt hij eerlijk. "Je komt met iets heel leuks. Je komt met een nieuwe plaat na acht jaar. Ik maak een hele mooie - in mijn ogen - nieuwe cd, en dan word je daar landelijk om uitgelachen." Je kan je inderdaad wel voorstellen, hoeveel pijn dit kan doen. Zelfs voor iemand als Gordon, die dankzij zijn 'olifantenhuid' wel tegen kritiek kan. Hij maakt zelf immers ook vaak genoeg (grove) grappen over van alles.

"Zó trots"

Gordon kijkt zelf ook graag naar Vandaag Inside en kan normaal gesproken wel lachen om grappen in het tv-programma. Zo vond hij een grap over hem en de HEMA wel "briljant". René van der Gijp grapte destijds: "Als je zo voor de HEMA staat te zingen, sturen ze je weg." Om deze grap kon Gordon wel lachen, doordat het een grap van hemzelf had kunnen zijn. Hij kan zeker wel ergens tegen. Hij heeft het afgelopen jaar natuurlijk een hoop rotzooi over zich heen gekregen. Alleen doet het vervolgens wel pijn als het over zijn nieuwe muziek gaat. Hij is gewoon "zó trots" op zijn nieuwe album.

Overigens vraag je je nu misschien af: hoezo is hij eigenlijk terug? Hij zou immers stoppen met muziek. Dat was eerder het geval, omdat hij te veel dingen tegelijk deed. "Je kan niet alles tegelijk," zegt hij. Al had hij ook wat stemproblemen door zijn alcohol- en drugsverslaving. Daar is hij nu gelukkig van afgekickt en zijn stem is ook weer hersteld. Hij heeft nog steeds drie keer per week zangles en dat werpt dus wel z'n vruchten af.

Theatertour

Natuurlijk is hij nog niet helemaal de oude, maar hij is ermee bezig. "Je bent je stem aan het trainen," vertelt hij. Hij kan logischerwijs niet meteen een 'marathon' zingen aan concerten. Al hopen we voor hem, dat de zangtraining wel goed blijft gaan. In juni 2024 start namelijk zijn theatertour, waarmee hij langs negen theaters gaat. Hij begint in Heerlen en gaat vervolgens naar Zwolle, Breda, Rotterdam, Groningen, Apeldoorn, Leeuwarden en Utrecht. Uiteindelijk eindigt hij dan in het DeLaMar theater in hometown Amsterdam.

Lees ook: Gordon in Casa Di Beau openhartig over 'zwartste jaar uit zijn leven': "Patrick heeft mij gered"