Fans steunen massaal vader van Taylor Swift: Australische fotograaf beschuldigt hem van mishandeling

Celebs door Jennifer

Momenteel is Taylor Swift druk met haar Era's Tour. Daarmee staat ze binnenkort in Singapore na een aantal shows in Australië. Daar heeft ze weer mooie herinneringen gemaakt, maar helaas ook wat problemen. Of nou ja, de vader van Taylor: hij wordt namelijk beschuldigd van mishandeling door een Australische fotograaf. Wacht, wát? De lokale politie is een onderzoek gestart, dus Taylors vader heeft hier nog wel even last van. Gelukkig krijgt hij wel steun van haar fans, die massaal zijn kant kiezen.

Vader van Taylor Swift beschuldigd van mishandeling

Wanneer je zo wereldberoemd bent als Taylor Swift, krijg je logischerwijs te maken met fotografen. Paparazzi willen maar al te graag een nieuw, recent kiekje van de zangeres. En in sommige landen zijn de persfotografen nog net iets actiever, zoals bijvoorbeeld in Australië. Daar trad de wereldster de afgelopen twee weekenden op in Melbourne en Sydney. Al geniet ze tussendoor natuurlijk ook van het land samen met haar vriend Travis Kelce én haar ouders Andrea en Scott Swift (71). Zij supporten de zangeres ook continu door altijd met haar mee te gaan naar optredens. Vooral haar vader is vaak te zien in het bijzijn van Taylor, zo ook op de desbetreffende avond in Australië. Na Taylors concert op maandagavond zou haar vader een Australische fotograaf hebben geslagen, die aanwezig was bij haar privéjacht. De fotograaf is zelfs zo serieus over de zaak, dat hij de vader van Taylor heeft aangeklaagd voor mishandeling. OMG!

Continu gevolgd door paparazzi

De situatie met de 71-jarige vader van Taylor gebeurt dus in de nacht na haar concert in Sidney. Rond 2.30 uur fotografeerde de 51-jarige, Australische fotograaf Ben McDonald haar privéjacht, waar ze zich op dat moment bevond. Op het moment dat het gezelschap bestaande uit onder meer Taylor en haar vader de boot verliet, werd de fotograaf weggestuurd door een beveiliger. Dat zou het moment zijn geweest, dat de vader van Taylor hem in zijn gezicht sloeg. Echter zegt een woordvoerder van Taylor dat de fotograaf en een tweede persoon het beveiligingspersoneel had vastgepakt. Ze dreigden vervolgens om "een vrouwelijk personeelslid in het water te gooien". Of de vader van Taylor daarna heeft ingegrepen, kan de woordvoerder niet zeggen.

Overigens is Taylor gedurende haar verblijf in Australië continu gevolgd door paparazzi. De Australische fotografen gaan daarin ook best ver. Zo maakten ze ook dronebeelden tijdens een date van Taylor en Travis en fotografeerde iemand Travis, terwijl hij voor het raam van hun hotelkamer stond. Wacht, wát? Op een gegeven moment is Taylor de paparazzi zo zat, dat ze met een paraplu over haar hoofd naast haar vader loopt.

Fans steunen Scott

De zangeres is inmiddels weer weg uit het land. Zij reist door naar Singapore voor haar Era's Tour en haar vader is gewoon mee. Desondanks gaat het onderzoek door de Australische politie over de vermeende mishandeling wel door. Hoe dat onderzoek afloopt, moeten we even afwachten. Wel kan de vader van Taylor in ieder geval op flink wat steun rekenen van Taylors fans. Haar Swifties steunen Scott massaal. Zo begrijpen ze het wel als Scott nogal woedend heeft gereageerd. "Je hebt haar gestalkt tot de laatste seconde en dan verwacht je dat haar vader je niet wegduwt?" schrijft iemand. "Scott Swift, bedankt voor het beschermen van je dochter."

Lees ook: Lief: Taylor Swift verdedigt fan in conflict met security tijdens concert