Deze sterrenbeelden zijn het beste in toxic vriendschappen afkappen

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Vriendschappen beëindigen is nooit leuk. Maar soms moet het nou eenmaal gebeuren. Niet alle vriendschappen zijn goed voor ons, en wanneer dit het geval is kunnen we beter afscheid van ze nemen. Dit zijn de sterrenbeelden die het beste zijn in het afkappen van toxic vriendschappen.

Lees ook: Dit zijn de meest maximalistische sterrenbeelden

Ram

Als een vuurteken, kan een Ram vrij snel een vriendschap break-up initiëren. Rammen hechten veel waarde aan hun vriendengroep, maar ze kunnen ook snel boos worden. Vooral als ze het idee hebben dat iemand hen opzettelijk pijn probeert te doen. Rammen zijn types die snel handelen en later pas nadenken over de consequenties. Rammen vatten dingen vaak persoonlijk op. De gevoelens van een Ram zijn nooit een mysterie. Als ze ergens mee zitten zullen ze dit altijd laten merken. Dit is erg goed voor wanneer ze dingen uit moeten praten of wanneer ze te maken krijgen met een meningsverschil. Dit sterrenbeeld zal er alles aan doen om een vriendschap te redden, maar ze weten ook wanneer een vriendschip niet meer te redden is.

Schorpioen

Schorpioenen zijn erg goed in het detecteren van onzin. Hierdoor is het moeilijk voor dit sterrenbeeld om anderen te vertrouwen. Het kost tijd voor dit sterrenbeeld voordat ze zich echt comfortabel voelen in een vriendschap. Zodra ze zich bedrogen voelen, zullen ze niet aarzelen om dat break-up appje te sturen. Of ze zullen de vriend in kwestie simpelweg ghosten. Schorpioenen zijn niet bang om de leiding te nemen in lastige situaties. Ze zijn ook niet bang voor veranderingen in het leven. Door deze kwaliteiten kunnen ze goed naar hun onderbuik gevoel luisteren en vrienden laten vallen wanneer dit nodig is. Schorpioenen geven de voorkeur aan een klein, maar heel hecht vriendengroepje. Ze zijn zelfs nog liever alleen dan dat ze zichzelf omringen met neppe vrienden.

Steenbok

Steenbokken ervaren veel invloeden van Saturnus, de planeet van structuur en discipline. Ze zijn erg goed in het herkennen van hun eigen grenzen in vriendschappen. Wanneer een vriend een grens overschreidt, zullen ze niet blijven hangen. Zo zorgen ze ervoor dat het niet nog eens gebeurt. Steenbokken kunnen met veel overtuiging een vriendschap beëindigen. Toxic vrienden krijgen van dit sterrenbeeld geen tweede kans. Zodra ze zich beseffen dat een vriendschap niet goed is, zullen ze snel aan de slag gaan met het schrijven van dat afsluitende appje. Steenbokken zijn ook erg ambitieus. Hierdoor groeien de vriendschappen van dit sterrenbeeld snel uit elkaar. Als een Steenbok het te druk krijgt, zijn ze snel weg.

Lees ook: Deze sterrenbeelden kunnen het beste omgaan met veranderingen