Dit zijn de beauty supplementen die het proberen wel waard zijn

Lichaam door Maya Luz

Supplementen zijn erg populair in de beautywereld op dit moment. Ze beloven van alles: van anti-aging tot het versterken van je huid, haar en nagels. Maar welke supplementen zijn je geld nou echt waard? Dit zijn de supplementen die het proberen waard zijn.

Lees ook: Chiazaad is goed voor je: dit is waarom

Omega oliën

Omega oliën zijn erg goed voor je. Ze zijn essentieel voor het functioneren van je hersenen en voor de gezondheid van je gewrichten. Maar omega oliën zijn ook erg goed hoor je huid. Deze capsules zijn hydraterend en versterkend. Eet je dus niet genoeg vis voor je gevoel? Dan is dit een ideaal supplement voor jou. Voor de vegans zijn er ook veganistische varianten van dit supplement.

Lucovitaal - Omega 3-6-9 X-tra Forte - 120 Capsules - Visolie - Voedingssupplementen - €19,99

Co-enzym Q10

Antioxidanten zijn erg goed voor de huid, ze werken als anti-aging ingrediënten. Hierbij denken we aan vitamine B6, A, E en C. Maar co-enzym Q10 is ook een krachtige antioxidant. Het zorgt ervoor dat de huid sneller herstelt na beschadiging en versnelt de productie van nieuwe huidcellen. Daarnaast geeft het je extra energie! Je kan co-enzym Q10 ook binnenkrijgen door middel van voeding. Maar als je geen fan bent van orgaanvlees, snappen we de keuze voor een supplement helemaal.

Orthica Co-Enzym Q10 100 (30 Capsules) - €32,99

Collageen

Collageen kennen we allemaal wel. Het is de stof die onze huid elastisch en stevig houdt. Na verloop van tijd maakt onze huid minder collageen en daardoor gaan we tekenen van huidveroudering zien. Om dit proces te verlangzamen, kun je collageen gebruiken. Het komt veel terug in skincare, maar dit heeft eigenlijk helemaal geen zin. Om de effecten van collageen echt te kunnen ervaren, moet je het binnenkrijgen en niet op de huid smeren. Een supplement is dus de oplossing!

Vital Proteins - Runder Collageen Peptiden - 567 Gram - €37,65

Vitamine C+

We weten allemaal dat vitamine C goed voor je is. Het is goed voor je weerstand. Maar wat is vitamine C+ dan? Dit supplement verbetert je huid op verschillende manieren. Zo zorgt het voor een egalere huid. Ook bestrijdt het tekenen van irritatie op de huid. Dit supplement is goed voor je lichaam aan zowel de binnenkant als de buitenkant.

Holland & Barrett Vitamine C met Rozenbottel 1000mg - 60 tabletten - €9,99

Carotenoïde

Cartenoïde is de stof die voorkomt dat groenten niet verwelken in de zon. Dit stofje doet eigenlijk precies hetzelfde voor de huid. Het is een supplement dat je huid kan beschermen tegen schade van de zon en andere stofjes van buitenaf. Als je van jezelf snel zonschade oploopt, ook als je SPF gebruikt, raden we zeker aan om dit supplement toe te voegen aan je ochtendroutine. Maar onthoud: het is geen vervanging voor zonnebrand.

Holland & Barrett Lutigold Extra (30 Capsules) - €22,99

Lees ook: Ki-wie?! Dit stuk fruit maakt je gelukkig