Steenrijk Straatarm-kijkers verbazen zich over veel te dure cadeau: "die man kan niet met geld omgaan"

Media door Jennifer

Meestal worden kijkers juist ontroerd door het armere gezin in Steenrijk, Straatarm. Alleen krijgt het 'straatarme' gezin van Danny en Saskia nu juist wat kritiek op social media. Niet alleen de kijkers, maar ook onderneemster Barbara snappen het niet goed, waarom de woning zoveel achterstallig onderhoud heeft. Danny is toch een handige klusjesman? Ook zijn kijkers later nogal verbaasd over het volgens hen veel te dure cadeau, wat een stuk goedkoper kon zijn.

Danny en Saskia in Steenrijk, Straatarm

In Steenrijk, Straatarm maken we kennis met het 'straatarme' gezin van Danny en Saskia. Zij wonen samen met hun vier dochters, hond Max en konijn Nijntje in een kleine woning in Nijkerk. Voor zo'n groot gezin is de ruimte in ieder geval erg klein. Daarbij komt vervolgens het feit, dat ze momenteel met schulden leven. Ze leven onder de armoedegrens en moeten enorm op de kleintjes letten. Door een burn-out van Danny is dit probleem ontstaan. "Hij heeft ruim een jaar de post niet geopend. Daardoor hebben rekeningen zich opgestapeld," vertelt zijn vrouw Saskia. Daar komt vervolgens nog bij, dat hij ook "wat andere domme keuzes" heeft gemaakt. "Zoals een grote lening voor een auto," legt ze uit. "Toen ging het rap. Als je eenmaal in de mincijfers komt, is het heel lastig om daaruit te komen."

De burn-out ontstond trouwens door een opeenstapeling van problemen bij Danny. Zo overleed zijn vader en werd een kind geboren: alles kwam tegelijk. Alleen viel zijn fulltimebaan daardoor dus ook weg. Ze hadden alleen nog Saskia's baan, maar zij werkte slechts twee dagen per week. Waarschijnlijk doordat ze ook voor het gezin moest zorgen. Toch verbazen kijkers op socialmediakanaal X zich over de situatie. "Mag de vrouw de post niet openen om dan drie dagen te werken in plaats van twee?" vraagt iemand zich af. Daarnaast snappen ze ook niet, waarom de woning niet wordt opgeknapt door de man. Hij is toch vakman als beroep? "De man is handig, maar laat vrouw en kinderen in dat huis wonen... terwijl hij handig is?" reageert een kijker op social media. Why?

Verbazing over armoedige woning

Dat het gezin in een nogal armoedige woning woont, kan natuurlijk komen door de burn-out van Danny. Misschien durft hij niet te veel hooi op zijn vork te nemen. Ondanks dat hij bij zijn broer wél veel klusjes heeft gedaan. Anyway, nu kunnen ze als gezin even ontsnappen aan alle woning- en geldzorgen dankzij onderneemsters Barbara en Almaz. Voor een week verblijven ze in de grote, luxe villa van Barbara in de omgeving van Ede. Dit is met zes slaapkamers en drie badkamers vele malen groter dan hun eigen woning. Wauw! Normaal kan Barbara in een week maarliefst 1.500 euro uitgeven dankzij een goedlopend logoborduurbedrijf. Dat geld is nu eventjes voor Danny, Saskia en de kinderen.

Ondertussen krijgen Barbara en Almaz slechts 150 euro weekgeld. En dat is normaal gesproken het bedrag voor zes gezinsleden. Gedurende hun week in het huis van Danny en Saskia ontmoeten ze als eerste Danny's broer. Die vertelt hen meer over Danny en zijn beroep. Hierdoor zijn ook Barbara en Almaz verbaasd over het achterstallige onderhoud aan de woning. "Hoe dan? Wel bij een ander en niet bij jezelf?" reageert Barbara voor de camera. Tja...

Veel te dure oorbellen

Later zien kijkers in Steenrijk, Straatarm hoe Danny inderdaad niet goed met geld kan omgaan. Wanneer het geld er is, geeft hij het iets te makkelijk uit. De kijkers snappen de keuzes van Danny niet. Op een gegeven moment gaat hij wat moois kopen voor zijn vrouw en kinderen. Normaal gesproken kan hij niet zomaar 'iets leuks' kopen voor hen. "Dat schiet er altijd bij in," reageert hij. "Klinkt heel onromantisch, maar zo is het wel." Het maakt hem emotioneel. Daarom grijpt hij meteen de kans, nu ze ruim duizend euro hebben gekregen. Hij koopt prachtige oorbellen van 400 euro voor zijn vrouw. Een duur cadeau waar kijkers enorm van schrikken. Kon hij niet beter iets goedkopers kiezen? "Die man kan niet met geld omgaan," reageert een kijker. Wellicht kon hij inderdaad iets goedkopere oorbellen nemen. Dan had hij nog geld over voor bijvoorbeeld bouwspullen...

Gelukkig zijn Barbara en Almaz zo vriendelijk om hen te helpen met het achterstallig onderhoud. Niet alleen aan de woning, maar ook aan het gebit van Danny. Hij krijgt een heel nieuw gebit. Wat lief! "Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: dankjewel," reageert hij. "Nogmaals dankjewel."

Lees ook: Steenrijk, Straatarm-kijkers walgen van vele kattenharen op bed: "bah, ik ging écht niet in zo'n bed slapen"