Steenrijk, Straatarm-kijkers walgen van vele kattenharen op bed: "bah, ik ging écht niet in zo'n bed slapen"

Media door Jennifer

In Steenrijk, Straatarm verschillen de levens van de rijke en het armere gezin vaak enorm. Ook nu komen businesspartners Emel en Nina in een heel andere wereld terecht. Ze belanden in de sociale huurwoning van Jacqueline en haar dochter Esmee, die overduidelijk samenwonen met katten. Dat is vooral te zien aan het bed vol kattenharen, wat voor vieze gezichten zorgt bij de dames én kijkers op social media.

Emel en Nina in Steenrijk, Straatarm

Deze keer verruilen businesspartners Emel en Nina hun luxe leventje in Dubai voor een armoediger leven in Zutphen. Daar woont Jacqueline met haar dochter Esmee én hun drie, schattige katten. Iets wat de steenrijke dames meteen opvalt, want de kattenbak staat direct in de entreehal. Het huis waar ze in belanden, verschilt wel enorm met hun eigen luxe stulpje in Dubai. Daar is alles helemaal clean, groots en hebben ze allemaal luxe middelen binnen handbereik zoals een jacuzzi. De sociale huurwoning van Jacqueline en Esmee is toch van een heel ander kaliber.

Zij wonen in een "gezellige volksbuurt" waar ze lieve buren én een winkelcentrum binnen handbereik hebben. Moeder Jacqueline vindt het dus een prima woning. Ooit had ze ook een gezin, maar helaas was haar ex geen lieverdje. Hij mishandelde niet alleen Jacqueline, maar ook haar kinderen. Inmiddels is iedereen ouder geworden en zijn twee kinderen het huis uit. Jacqueline woont nu alleen nog met haar jongste dochter Esmee, waarmee ze een zeer goede band heeft. Al was er een tijd, dat Esmee helaas uit huis werd geplaatst. Dit was een moeilijke tijd voor Esmee, die erg gehecht was aan haar moeder. De situatie zorgt nu af en toe nog steeds, dat Jacqueline strugglet met haar zelfvertrouwen. "Je krijgt gewoon een knauw in je zelfvertrouwen. Het is echt van: zie je wel, ik kan dit niet," vertelt ze. "Dat heb ik nu zelfs nog."

Vieze kattenharen

Jacqueline heeft veel zorgen aan haar hoofd. Zo is ze inmiddels schuldenvrij, maar krijgt ze nog wel hulp van een bewindvoerder. Geld is namelijk een zwaktepunt. Ze houdt ook maar weinig over door alle dure, vaste lasten. Daarnaast heeft ze ook wat lichamelijke klachten. Zo heeft ze twee knieprotheses en een scoliose in haar rug, maar doet ze nog wel vrij zwaar productiewerk. Het zit haar niet mee, maar gelukkig heeft ze haar kinderen en de katten. En die wordt echt binnen het gezin opgenomen. Hun katten krijgt namelijk alle ruimte in huis, zien Emel en Nina. Niet alleen staat de kattenvoer gewoon op de eettafel, ook slapen de katten blijkbaar lekker in bed bij Jacqueline. Dit zorgt voor een heleboel kattenharen op het bed, waar de rijke dames even van schrikken. "Als er iets is waar ik niet van houd, zijn dat deurengeuren op het plekkie waar ik ga slapen," zegt Emel. "En wat ik ook niet fijn vind, zijn haren op het kussen waarop ik ga pitten."

Nou, een hoop kijkers zijn het wel eens met Emel. Zo schrijft iemand op socialmediakanaal X: "Bah, ik ging echt niet in zo'n bed met kattenharen slapen." Een ander noemt dit "de reden waarom ze katten moeten verbieden". Ouch. Emel heeft overigens wel respect en "snapt het heel goed". "Ik zou nu bijvoorbeeld een schoonmaker laten komen, het helemaal laten schoonmaken en één deur dichtlaten," vertelt ze.

Cursus cadeau voor online bedrijf

Een schoonmaker hebben de rijke dames niet geregeld, maar Jacqueline en haar dochter Esmee hebben wel even kunnen genieten. Zo hebben ze in een week maarliefst 8.000 dirham te besteden, wat omgerekend bijna 2.000 euro is. Emel en Nina daarentegen krijgen maar vijftig euro, iets waar Jacqueline het áltijd mee moet doen.

Later hebben de dames wel een mooi cadeau voor moeder en dochter. Na onder meer een fijne kappersbeurt en luxe etentje met uitzicht, krijgen ze ook een cursus cadeau van Emel en Nina om een online bedrijf te beginnen. Alleen hebben Jacqueline en Esmee geen laptop, maar no worries: die krijgen ze er gewoon bij!

Lees ook: Steenrijk, Straatarm-kijkers verbolgen over 'smerig' huis: "opruimen kost toch geen geld?!"