Expeditie Robinson-afvaller Floris Göbel snapt niet waarom kandidaten opgeven: "vind dat slappe hap"

Celebs door Jennifer

In Expeditie Robinson werd natuur- en dierenexpert Floris Göbel wel op heel slinkse wijze uit het spel gestemd. Hij baalt nu nog steeds van de onverwachtse wending, die Willem Voogd heeft veroorzaakt met zijn meesterzet. Floris vond het Robinson-avontuur "buitenaards geweldig", dat hij zelfs nog naar een eiland wilde zonder eten of iets. Hij snapt ook niet, waarom sommige kandidaten alles zomaar opgeven en noemt het "slappe hap". Tja.

Afvaller Floris Göbel over Expeditie Robinson

Ondanks dat natuur- en dierenexpert Floris Göbel nooit zelf een proef heeft gewonnen in Expeditie Robinson, heeft hij naar eigen zeggen wel "keihard genoten". Zwaar was het avontuur zeker wel, zo vertelt hij in Back2Base van RTL. "Wat je vaak niet ziet, zijn de avonden en nachten," vertelt hij. "Je ligt echt nachtenlang wakker in de regen." Volgens hem kan het op dat tropische eiland van Robinson gewoon twaalf uur lang non-stop regenen. Wow! Maar op tv zien we natuurlijk alleen kandidaten, die zich kapot zweten in de hitte tijdens een proef. Er zijn elk seizoen ook weer een paar kandidaten, voor wie alles toch net iets te zwaar blijkt. Zo zagen we dit seizoen Jaimie Vaes en Radmilo Soda opgeven. Iets waar Floris waarschijnlijk nooit aan zou denken.

Opgeven? "Slappe hap"

In de Back2Base-aflevering geeft Floris namelijk aan, dat hij niet begrijpt waarom mensen opgeven. "Opgeven daar snapte ik helemaal niets van, hoor," begint presentatrice Geraldine Kemper, waar Floris zich vervolgens meteen bij aansluit. "Hoezo zou je in hemelsnaam opgeven?" vraagt hij zich af. "Ik vind dat echt bizar en ik zeg dat nog steeds tegen iedereen: ik vind dat zó slappe hap." Al laat het volgens Geraldine wel zien, hoe het avontuur van Expeditie Robinson wordt onderschat.

Floris heeft het wel lang volgehouden in de expeditie. Ook hij miste natuurlijk zijn familie en vrienden. Hij ziet hen ook elke week. De videoboodschap bracht hem niet voor niets flink in tranen, zo zagen we in de aflevering. Toch had Floris het Robinson-avontuur graag volgehouden tot het einde.

Bizarre eilandraad

Floris wordt ook wel op een bizarre manier uit het spel gekickt. Tijdens de laatste eilandraad zorgt mede-kandidaat Willem Voogd voor een geniale meesterzet, waardoor Floris volledig onverwachts het spel moet verlaten. Aww! Of nou ja, voor Floris was het eigenlijk niet héél onverwachts. "Mark had dit totaal niet zien aankomen," vertelt hij. "Maar ik zag de kans zeker, dat Willem iets ging doen met de munt." Al verbaast hij zich wel over Ilse: "Ik had nooit gedacht dat Ilse, als Olympisch roeister, zou gaan roeien met iemand anders z'n riemen." Maar dat is dus inderdaad gebeurd. Eigenlijk kreeg Ilse gigantisch veel stemmen, maar deze vervielen allemaal dankzij de immuniteitsmunt van Willem. Daardoor werden de enkele stemmen op Floris hem ineens fataal. Jammer, maar ook "superslim gespeeld", aldus Floris.

"Buitenaards geweldig" avontuur

Tijdens de stemming op de eilandraad komt Floris overigens rustig over, maar dat is eigenlijk allemaal schijn. "Ik kon wel door de grond zakken," zegt hij over zijn werkelijke emoties tijdens de eilandraad. Hij wilde heel graag door naar de halve finale. "Ik wilde ook zeggen: Art, Nicolette, ik heb iedereen zien terugkomen van een of ander gek eiland. Hebben jullie nog een eilandje voor me?" vertelt hij. "Gooi me maar erop! Geen eten, niets. Ik wil alsjeblieft door." Alleen was het helaas toch écht het einde van zijn Expeditie Robinson-avontuur. Dat avontuur vond hij trouwens wel "buitenaards geweldig", schrijft hij in zijn nieuwste post op Instagram. De kijkers hebben ook genoten van je, Floris!

Meer op Instagram

Lees ook: Kassa: dit geldbedrag ontvangt de winnaar van Expeditie Robinson