Dit sneaky detail in The Knight Before Christmas heb je gemist!

Media door Chloe

We zijn weer non-stop de nieuwe kerstfilms van Netflix aan het bingen en ook de nieuwste aanwinst van Netflix The Knight Before Christmas was weer genieten. Want laten we eerlijk zijn, deze films zijn misschien wel cliché, maar blijven toch onze guilty pleasure. Lekker ons verstand op nul bij deze films en we komen helemaal tot rust. Maar is het jou ook opgevallen dat Netflix een heel filmuniversum heeft gecreëerd rondom al deze kerstfilms?

Lees ook: Dit zijn de leukste kerstfilms op Netflix uit 2019

Er was eens...

Het begon allemaal in 2017 toen Netflix de heerlijke kerstfilm A Christmas Prince uitbracht. In 2018 kwam de sequel: A Christmas Prince: The Royal Wedding en ook dit jaar zijn we getrakteerd op een vervolg. In A Christmas Prince: The Royal Baby verwacht het koninklijk stel een kleine - je raadt het al - royal.

Als je de reeks hebt gevolgd, dan weet je dat deze films zich afspelen in het fictieve koninkrijk Aldovia. Herinner je je nog dat in het eerste deel van A Christmas Prince de voormalige koning zijn testament verborgen had in een eikelvormig kerstboomornament? Oké, houd deze gedachte even vast.

A Knight Before Christmas

Dit jaar maakte Netflix nog meer heerlijke wegkijkers voor de feestdagen en één daarvan is The Knight Before Christmas. Als je deze film hebt gezien dat weet je vast nog wel dat er een scene was waarin het nichtje van Brooke een kerstboomornament van haar moeder kreeg... Dat is dezelfde hanger als in A Christmas Prince! En dit is niet alles. Haar moeder vertelde hierbij dat haar opa en oma het meegenomen hadden uit... Aldovia! Dit kan toch geen toeval zijn? Dit betekent dus dat de films in hetzelfde universum plaatsvinden, maar wacht, er is meer...

The Princess Switch

In het rijtje van The Christmas Prince en A Knight Before Christmas mag deze 'klassieker' natuurlijk ook niet ontbreken: The Princess Switch. In deze film komt een journalist erachter dat ze een dubbelganger heeft, namelijk een hertogin. Omdat ze beiden benieuwd zijn hoe elkaars werelden eruit zien wisselen ze van plaats. Uiteindelijk trouwt onze doodgewone journalist met de prins uit het koninkrijk Belgravia. Dit lijkt zich af te spelen in een ander universum, maar schijn bedriegt.

Compleet universum

Dan gaan we nu weer even terug naar de eerdergenoemde film The Christmas Prince: The Royal Baby. In deze film komt naar voren dat Aldovia grenst aan een ander koninkrijk, namelijk... Belgravia! Koningin Ming klaagt over de hoeveelheid mensen uit Belgravia die naar Aldovia komen. Daarnaast vindt ze het een schande dat de royals uit Belgravia trouwen met mensen van andere adellijke klassen. Bedoelt ze hiermee het koninklijk stel uit The Princess Switch? 

Als deze Netflix-films dus in hetzelfde universum afspelen, betekent dat dan dat al onze guilty pleasures uiteindelijk toch samen komen? Gezien Vanessa Hudgens beide hoofdrollen in The Princess Switch en The Knight Before Christmas speelt, denken we niet dat deze films elkaar zullen kruisen. Netflix heeft in ieder geval aangekondigd dat het universum nog niet uitgegroeid is. In 2020 hebben we dus in ieder geval weer genoeg te kijken om heerlijk in de kerstsferen te komen. 

Lees ook: Netflix Tip: A Royal Prince: The Royal Baby