Dit zijn de leukste kerstfilms op Netflix uit 2019

Media door Daniëlle

Christmas is on it’s way en we kunnen niet wachten. Het seizoen van de kerstfilms is aangebroken en ons geluk kan niet op, want Netflix heeft tientallen heerlijke (foute) kerstfilms. What to watch? Love Actually en The Holiday kennen we natuurlijk op ons duimpje. Tijd voor wat nieuw kijkvoer. Daarom verzamelden wij de leukste kerstfilms (en twee kerstseries) uit 2019 die Netflix ons cadeau heeft gedaan.

kerstfilms netflix klaus

Lees ook: Probeer Disney Plus nu gratis via deze link!

The Knight Before Christmas

Eerder schreven we al over deze zwijmelfilm, The Knight Before Christmas. Deze typische kerstfilm gaat over Brooke (Vanessa Hudgens), een docente die niet gelooft in monogamie, die in een heftige sneeuwstorm per ongeluk de knappe Sir Cole (Josh Whitehouse) aanrijdt. Sir Cole beweert een ridder te zijn uit de middeleeuwen die een missie moet volbrengen om weer teruggestuurd te worden naar zijn eigen tijd. In de tussentijd verblijft hij bij Brooke en spenderen ze samen een romantische kerst terwijl de gevoelens voor elkaar groeien. De kerstfilm heeft niet het beste plot, maar is daarom niet minder bingewatch-waardig.

Bekijk op Netflix.

Holiday Rush

In deze hilarische kerstfilm zien we hoe Rush, een populaire DJ, plotseling zijn baan verliest. Het is een grote vraag voor hem hoe hij als single dad - zonder baan - cadeaus voor zijn vier kinderen gaat bekostigen. Sinds zijn vrouw is overleden, probeert hij niks anders dan de perfecte vader te zijn voor zijn kinderen. 

Bekijk op Netflix.

A Christmas Prince: The Royal Baby

Na een ontmoeting in A Christmas Prince en een bruiloft in A Christmas Prince: The Royal Wedding, komt het logische vervolg: een baby. In A Christmas Prince: The Royal Baby volgen we de zwangere Amber (Rose McIver) en de knappe prins Richard (Ben Lamb). Ondertussen tikt de tijd voor een belangrijk vredesverdrag, dat Amber en Richard willen moderniseren. De hoogzwangere Amber gebruikt al haar goede kwaliteiten om het land te redden, maar struggelt ondertussen ook met haar zwangerschap. Laat die baby maar komen…

Bekijk op Netflix.

Home for Christmas

In Home for Christmas is vrijgezel Johanne het zat dat haar familie de hele tijd dezelfde vraag herhaalt: ‘Heb je al een vriend?’. Ze liegt en vertelt ze aan haar familie dat ze ein-de-lijk een relatie heeft. Tot ze zich plots realiseert dat ze nog 24 dagen heeft voordat het Kerstmis is. Dat wordt een snelle speurtocht naar een nieuw vriendje voor de kerstdagen, zodat haar familie niet ontdekt dat ze toch single is.

Bekijk op Netflix.

Let it Snow

Ben je een echte fan van jeugdige kerstfilms met een vleugje drama? Dan is Let it Snow de Netflix-kerstfilm voor jou. Op kerstavond is het kleine stadje Laurel in Illinois bedekt met een dikke laag sneeuw, waardoor veel plannen van de inwoners niet door kunnen gaan. In de kerstfilm worden verschillende liefdesverhalen in de kaart gebracht, en proberen de tieners hun problemen op te lossen en zich door lastige situaties te wringen. Zullen ze allemaal uiteindelijk toch nog een Merry Christmas hebben?

Bekijk op Netflix.

Merry Happy Whatever

In deze kerstserie probeert Matt, een muzikant uit LA, zijn nogal norse schoonvader (Dennis Quaid) voor zich te winnen tijdens een kerstbezoek bij zijn schoonfamilie. Hij wil natuurlijk een goede indruk maken op zijn schoonfamilie, voordat hij zijn vriendin Emmy ten huwelijk vraagt.

Bekijk op Netflix.

Klaus

In deze waanzinnig mooie animatiefilm Klaus sluiten de gelijknamige speelgoedmaker en de egoïstische postbode Jesper een bijzondere vriendschap. Samen brengen ze cadeaus en blijdschap in een koude, donkere stad die het hard nodig heeft. Op social media krijgt Klaus lovende reviews voor het unieke verhaal en de beeldschone 2D-animatie.

Bekijk op Netflix.

Lees ook: Dit zijn de 5 leukste vampierenseries