Lifestyle / Media
Media

Dit zijn de 5 leukste vampierenseries 

Vampierenseries hebben alles wat een tv-programma bingewatchwaardig maakt. De mysteries, sensuele liefdesverhoudingen en bloederige scènes maken het perfecte recept voor kijkvoer dat je op het puntje van je stoel laat zitten. Binnenkort start de nieuwe vampierenserie V Wars met Ian ‘Damon Salvatore’ Somerhalder, maar er zijn nog genoeg andere series waar je je tanden in kunt zetten.

Lees ook: Deze Netflix-serie met Dolly Parton-hits wil je niet missen

1. Buffy The Vampire Slayer

Buffy The Vampire Slayer is een echte klassieker. Hoewel de serie 22 jaar geleden voor het eerst verscheen, is het nog steeds één van de leukste vampierenseries, zoniet de beste. De serie volgt de avonturen van tiener Buffy, die met haar bovennatuurlijke krachten samen met haar vrienden vampieren een kopje kleiner maakt. 

2. Angel

De spin-off van Buffy The Vampire Slayer volgt Angel, een lover van Buffy. De iconische Angel maakt het in de serie zijn levensmissie om de hulpelozen te redden met zijn bovennatuurlijke krachten. De serie is iets duisterder dan Buffy, maar door een tikkeltje humor is de serie ongelofelijk verslavend.

3. The Vampire Diaries

De sensationele serie The Vampire Diaries is perfect als je van een goede mix van liefde, spanning en sensatie houdt. De serie gaat over Elena, die verliefd wordt op niet één, maar twee vampierenbroers Stefan (the good guy) en Damon (the bad guy). Terwijl de drie een liefdesverhouding ontwikkelen, strijden ze ook een spannend gevecht tegen de duistere vampieren. 

Kijk The Vampire Diaries via Netlix

  

4. The Originals

Fan van The Vampire Diaries? Dan kun je The Originals niet missen. De spin-off serie zoomt in op de mysterieuze Klaus, een halfvampier en halfweerwolf uit The Vampire Diaries. In The Originals probeert Klaus en zijn familie de macht over New Orleans terug te krijgen. Hierbij krijg je een diepere kijk in het leven van Klaus en de wereld van het bovennatuurlijke.

Bekijk The Originals via Netflix

5. True Blood

In True Blood wordt serveerster Sookie, die gedachten kan lezen, verliefd op vampier Bill. De serie speelt zich af in een verre toekomst en heeft daarom een sci-fi twist. Daarbij zorgt het dikke Southern accent van de personages voor een uniek sfeertje. Als je houdt van bloederige over the top actiescènes, is deze sensationele serie perfect voor jou.

Bekijk True Blood via VPRO

Nieuwe vampierenserie: V Wars

In de gloednieuwe serie V Wars verandert een onverklaarbaar virus mensen in bloeddorstige vampieren. Het is voor dr. Swann, gespeeld door niemand minder dan Ian Somerhalder, een race tegen de klok als zijn beste vriend getroffen wordt door het virus. Swann moet erachter te komen hoe het virus werkt om zo een vampierenoorlog te voorkomen. V Wars is vanaf 5 december te zien op Netfix. 

Bekijk V Wars via Netflix

Lees ook: Netflix-tip: Heerlijk wegzwijmelen met The Knight Before Christmas

Beeld: GettyImages