13 feiten over Love Actually die je nog niet kende

Media door Redactie Ze.nl

Deze tijd van het jaar kun je geen zender voorbij zappen zonder een kerstfilm te zien. Onze persoonlijke all time favoriet? Love Actually, natuurlijk! De film, die in 2003 werd gereleased, komt jaarlijks terug op de buis en eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we ‘m nooit af kunnen kijken zonder een klein traantje te laten. Maar hoe vaak we ‘m ook gekeken hebben: de volgende 13 feitjes wisten we toch écht niet over Love Actually. 

Lees ook: Deze (kerst)films draaien deze week op televisie

1. Love Actually was nooit bedoeld als kerstfilm. 

2. Het originele verhaal bevat 14 verschillende liefdesverhalen, maar in de film moesten er vier uitgeknipt worden. Twee daarvan waren er al opgenomen! Een daarvan ging over een Afrikaans koppel dat elkaar steunde tijdens een hongersnood. En de ander ging over een vrouw die haar lesbische partner verzorgde in haar strijd tegen kanker.

3. Eén van de kreeften op het podium van de kerstmusical is de dochter van de regisseur. 

via GIPHY

4. Het was in eerste instantie niet de bedoeling dat Claudia Schiffer mee zou spelen in de film. De regisseur zocht iemand die heel erg op haar leek, maar kon die persoon niet vinden. Uiteindelijk vroeg hij Claudia zelf.

5. Thomas Brodie-Sangster, de acteur die de kleine Sam speelt, was toen 13 jaar oud. Het karakter dat hij later in Game of Thrones speelde was ook 13 jaar oud, terwijl hijzelf 23 was (!). 

6. Speciaal voor de film leerde hij drummen van zijn vader. Vandaag de dag drumt hij nog steeds.

7. Hugh Grant en Thomas Brodie-Sangster zijn achterneven. “Hugh noemde me altijd ‘neefje’ en gooide mijn haar door de war.”

8. Ken je die scène nog waarin de liefde aan Keira Knightley wordt verklaard met die grote kartonnen platen? Die scène is geïnspireerd op de videoclip van Bob Dylan voor Subterranean Homesick Blues.

9. Er is een UK versie en een US versie: het verschil is te horen tijdens het kerstfeest op de werkvloer. In de Engelse versie hoor je de Sugababes en in de Amerikaanse versie Kelly Clarkson.

10. Martine McCutcheon, die de rol van Natalie speelde, gaf later in een tv-show toe dat zij en Hugh Grant elkaar constant ‘dirty jokes’ stuurden. 

via GIPHY

11. Herinner je je de scène nog waarin Hugh Grant door de kamer danst? De acteur vond het maar niets en keek er ontzettend tegenop om dit te doen.

12. Toen Olivia Olsen, die het knappe meisje Joanna speelt, All I want for Christmas is you moest inzingen, deed ze dit zó goed dat ze het opnieuw moest: het moest iets minder goed.

13. Een van de hartverscheurende scènes is als Emma Thompson de cd van Joni Mitchell krijgt in plaats van het kettinkje met het hartje. De scène dat ze vervolgens naar haar slaapkamer gaat om even te huilen deed ze met gemak 12 keer opnieuw. De actrice vertelde later in een interview dat ze maar al te goed snapte wat haar personages doormaakte. Haar ex-man Kenneth Branagh bedroog haar met actrice Helena Bonham Carter. Jep, later speelden ze alledrie in de Harry Potter-films. Naar eigen zeggen waren er toen geen hard feelings meer.

Love Actually is nu te zien op Netflix! Wil je ook andere kerstfilms kijken? Wij maakten een lijstje met de leukste nieuwe Netflix-films uit dit jaar. 

 

Lees ook: De leukste kerstfilms die jij waarschijnlijk nog niet hebt gezien

Beeld: YouTube