Netflix kerstfilms 2021: dit zijn de 13 nieuwste

Media door Jennifer

De kerstboom staat al te shinen, de kerstkansjes liggen klaar en All I Want for Christmas staat op repeat. Kerst staat voor de deur, dus is het ook de hoogste tijd voor warme choco met nieuwe kerstfilms. Netflix heeft ook dit jaar weer een aantal releases rond de feestdagen. Dit zijn de leukste nieuwe kerstfilms om helemaal in de kerststemming te komen.

Lees ook: Dit zijn de 10 kerstfilms die eigenlijk geen kerstfilm zijn

The Princess Switch 3

De eerste film is niet compleet nieuw, maar mag zeker wel op dit lijstje met nieuwe kerstfilms. Netflix heeft namelijk al meerdere kerstfilms binnen The Princess Switch-reeks. Maar door het succes verschijnt op 18 november film nummer drie. Ook in The Princess Switch: Romancing The Star speelt Vanessa Hudgens, net als in de voorgaande kerstfilms, weer drie verschillende rollen. Ze is niet alleen banketbakker Stacy, maar ook de hertogin van Montenaro en Lady Fiona. In The Princess Switch 3 wordt 'The Star of Peace', een kostbaar object, gestolen. De hertogin en prinses Stacy schakelen de hulp in van Fiona, het nichtje van de hertogin. Ze vormen hierbij ook een team met een man uit Fiona's verleden, wat leidt tot romantiek en alweer een onverwachte switch.

Love Hard

Heb je Vampire Diaries helemaal gebinged? Dan word je vast blij van een van de nieuwe kerstfilms. Netflix heeft sinds 5 november de film Love Hard in hun collectie. Dit is een film met in de hoofdrol niemand minder dan Nina Dobrev. Love Hard draait om girl next door Natalie uit Los Angeles. Wanneer ze de perfecte match maakt via een datingapp, reist ze af naar New York voor een spontane ontmoeting. Helaas voor Natalie blijkt het een catfish. Maar dan ineens wil hij haar helpen om wél de perfecte kerstdate te scoren.

1000 Miles from Christmas

Hola! Op het lijstje met nieuwe films staan ook een aantal buitenlandse, nieuwe kerstfilms. Netflix gaat met 1000 Miles from Christmas op de Spaanse tour. 1000 Miles from Christmas (ook wel A 1000 km de la Navidad) is een Spaanse romantische komedie. In deze kerstfilm verzet een man in de dertig zich jarenlang tegen de kerst, maar krijgt dan toch ineens het kerstgevoel te pakken. De film verschijnt in december op de streamingdienst.

Single All The Way

Pepernoten en roomboterstaven net zo lekker zijn als sommige nieuwe kerstfilms. Netflix heeft tussen de nieuwe films ook een aantal, die echt om te smullen zijn. Single All The Way is zo'n kerstfilm die je makkelijk wegkijkt. 2 december maken we kennis met de eeuwige vrijgezel Peter (Michael Urie, bekend van Ugly Betty), die dolgraag de liefde wil vinden. Hij is het zat om telkens commentaar te krijgen tijdens familie-etentjes. Daarom schakelt hij vriend Nick (Philemon Chambers) in om zich voor te doen als zijn boyfriend tijdens de feestdagen. Dit plan valt alleen in duigen zodra Peters moeder zich ermee gaat bemoeien. Zij wil hem namelijk koppelen aan de knappe fitnesstrainer, James (Luke Macfarlane). O jee…

A Castle for Christmas

De nieuwe Netflix kerstfilm A Castle for Christmas komt 26 november op Netflix. In deze film reist de Amerikaanse schrijver Sophie (gespeeld door Brooke Shields) af naar Schotland om een prachtig kasteel te kopen. Dit wordt alleen iets lastiger dan gedacht door de niet zo vriendelijke hertog Myles (Cary Elwes), die aarzelt om het kasteel te verkopen aan een buitenlander.

Robin Robin

Van alle nieuwe Netflix kerstfilms is Robin Robin (of Robin de roodborst) toch wel de schattigste. Vanaf 24 november is de kerstfilm te zien op Netflix. Het gaat over het jonge roodborstje Robin. Nadat een muizenfamilie haar vond op een stortplaats, werd ze met liefde grootgebracht door de nieuwe familie. Het wordt alleen steeds duidelijker dat Robin anders is, naarmate ze ouder wordt. Robin doet haar best om een geweldige muis te zijn, maar ontdekt dan wie ze werkelijk is.

Father Christmas Is Back

Verwacht veel humor in deze Britse kerstfilm met onder andere Elizabeth Hurley en John Cleese. Sinds 7 november staat Father Christmas Is Back op Netflix. In de film viert Caroline kerst met haar zussen. Alleen is Caroline wel een grote controlfreak en wil dat alles perfect verloopt. Helaas voor haar staat tijdens kerst plotseling hun vader voor de deur, de man die hen jaren geleden zomaar verliet. De komst van hun lang verloren vader verpest Caroline's hoop op een perfecte kerst. Het zorgt voor een serie aan ongelukjes en ongemakken. Daarnaast zet het verkeerd geïnterpreteerde misverstanden in gang, die een lang begraven familiegeheim aan het licht brengen.

A Boy Called Christmas

Kerst draait om het samenzijn met familie, dus nieuwe kerstfilms voor het hele gezin mogen niet ontbreken op Netflix. Kerstfilms zijn vaak mooi en A Boy Called Christmas is dat zeker. Sinds 24 november staat de nieuwe kerstfilm op Netlix. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek en vertelt het verhaal van de kerstman. Een jonge Nikolas (bijnaam ‘Christmas’) gaat op avontuur naar de Noordpool op het moment dat zijn vader vermist raakt. Tijdens de reis komt Nikolas erachter dat het kerstgevoel opraakt en hij de enige is die dit nog kan oplossen. De film is van de makers van Paddington. Naast actrices Kristen Wiig en Maggie Smith is er een rol weggelegd voor onze eigen Michiel Huisman.

De Familie Claus 2

Natuurlijk maakt Nederland zelf ook kerstfilms. Dit jaar verschijnt op Netflix De Familie Claus 2, een Vlaams-Nederlandse kerstfilm. In het eerste deel zag je hoe de jonge Jules van kerst gaat houden, nadat hij het werk van overgrootvader Noël overneemt. De film was een grote hit en krijgt daarom een vervolg. In deel twee gaan opa Noël en Jules weer samen aan de slag en alles lijkt goed te gaan, totdat Jules een brief in handen krijgt met daarin een bijzondere vraag. Ook deel twee van De Familie Claus laat zien, hoe kerst niet alleen om fysieke cadeaus draait. De Familie Claus 2 verschijnt 7 december op Netflix.

Christmas Flow

Niet alleen heeft onze favoriete streamingdienst elk jaar nieuwe kerstfilms. Netflix releaset ook regelmatig allerlei kerstseries. Zo verschijnt op 17 november een nieuwe, Franse kerstserie op het streamingplatform. Het verhaal van Christmas Flow klinkt niet verrassend, maar de trailer van seizoen 1 ziet er wel goed uit. Het gaat over een rapper en een journalist, die ondanks de grote verschillen toch enorm met elkaar klikken. In de film heeft rapper Marcus het goed voor elkaar. Zijn carrière gaat als een speer. Dan wordt hij op een dag beschuldigd van laster en aanzetten tot geweld tegen vrouwen. Het lot slaat toe, wanneer de rapper per ongeluk tassen verwisselend met een journalist. Dit foutje blijkt de start van een kerstromance tussen twee totaal verschillende personen.

Nisser (Elves)

De kerstfilms- en series komen en gaan op Netflix. Zo is de Noorse serie Hjem til Jul (Home for Christmas) na twee seizoenen gecanceled. In plaats daarvan komt een nieuwe Scandinavische kerstserie, Nisser (Elves). Het is wel een heel ander genre. Waar het Noorse Hjem til Jul een romantische komedie was, is het Deense Nisser namelijk een horror. In Nisser gaat een gezin gezellig op vakantie naar een afgelegen Deens eiland. Ze hopen zo als gezin dichterbij elkaar te komen. Alleen blijkt het ter plekke toch niet heel leuk. Op het eiland heerst een sterk, religieuze gemeenschap die samenleven met monsterlijke elfen. Wanneer de tienerdochter een baby-elfje vindt en mee naar huis neemt, verstoort ze onbewust de balans op het eiland. Er ontstaat bij alle eilandbewoners een strijd op leven en dood. De kerstserie Nisser (Elves) staat sinds 28 november op Netflix.

A Naija Christmas

Dit is eigenlijk wel een van de leukste, nieuwe kerstfilms. Netflix komt 16 december met de kerstfilm A Naija Christmas. Deze film gaat over drie broers die tijdens de kerstvakantie eropuit gaan. Ze willen een grote wens van hun moeder in vervulling brengen en misschien wel haar laatste wens... Wat de wens is? Ze moeten aan de vrouw! De moeder geeft haar zoons echt een duwtje in de rug, want ze maakt er een wedstrijd aan vast. Wie zich als eerste helemaal settelt inclusief huwelijk, krijgt het ouderlijk huis. Het belooft veel romance en bromance!

A California Christmas 2: City Lights

Ben je meer van de zoetsappige, romantische kerstfilms? Netflix denkt ook genoeg aan de hopeloze romanticus! Op 16 december verschijnt A California Christmas 2: City Lights. Inderdaad, het is een deel twee. Eerder verscheen in 2020 al A California Christmas. In deel één ontmoet je de steenrijke Joseph, die een zeer luxe en comfortabel leven leidt. Wanneer Joseph boerin Callie niet weet te overtuigen om het land van haar familie te verkopen, hangen er flinke financiële problemen boven het hoofd. Joseph gaat aan de slag op de boerderij, maar wist van tevoren niet hoe leuk Callie eigenlijk is. Interessant detail: de twee hoofdrolspelers in deze kerstfilms zijn in het echte leven ook een stelletje. Cute! In deel twee van A California Christmas gaat het romantische verhaal van Joseph en Callie verder, maar natuurlijk niet zonder de nodige struggles.

Nieuwe romcom met Lindsay Lohan

Tot slot maakte Netflix in mei dit jaar bekend dat Lindsay Lohan (34) de hoofdrol speelt in een nieuwe romantische kerstfilm. Tot nu toe nog is steeds onbekend hoe de film gaat heten en wanneer deze exact wordt gereleaset. Volgens Variety beginnen de opnames van de film in november 2021. Begin november vertelde Netflix op Twitter dat Chord Overstreet (bekend van Glee) de tegenspeler is van Lindsay Lohan:

In de nieuwe romcom speelt Lindsay Lohan een verwende hotelerfgename, die geheugenverlies oploopt tijdens een skiongeluk. Ze komt terecht in een lodge met een nogal knappe eigenaar (gespeeld door Chord) en zijn dochter, die veel volwassener is dan haar leeftijd. Naast Lindsay en Chord spelen ook George Young, Jack Wagner en Olivia Perez een rol in de film. Helaas vind je deze romcom voorlopig nog niet terug in de collectie van kerstfilms. Netflix deelt wel alvast een foto uit de romantische kerstfilm, die ergens in 2022 te streamen is.

Lees ook: De kerstfilms top 10 volgens IMDb