Lifestyle / Media
Media

Deze nieuwe kerstfilms verschijnen binnenkort op Netflix

De pepernoten liggen in de winkel en zelfs de eerste kerstdecoratie zijn inmiddels al gespot. Voor je het weet is het tijd voor warme chocolademelk en kerstfilms. Dit zijn de nieuwste films op Netflix die je de komende maanden gaan helpen om helemaal in de kerststemming te komen.

kerstfilms Netflix the princess switch

Lees ook: You seizoen 3 heeft een officiële releasedatum gekregen!

Netflix kerstfilms met een twist

The Princess Switch 3

In november verschijnt deel drie van The Princess Switch. In deze Netflix kerstfilm reeks speelt Vanessa Hudgens maar liefst drie verschillende rollen. Ze is niet alleen banketbakker Stacy, maar ook de hertogin van Montenaro en Lady Fiona. In de derde film wordt een kostbaar object gestolen. De hertogin en Stacy, die inmiddels prinses is, schakelen de hulp van het nichtje van de hertogin, Fiona, in. Ze vormen hierbij ook een team met een man uit Fiona's verleden, wat leidt tot romantiek en alweer een onverwachte switch.

1000 Miles from Christmas

Hola! In het lijstje met nieuwe kerstfilms op Netflix staat ook een Spaanse film: A 1000 km de la Navidad. Oftewel: 1000 Miles from Christmas. In deze romantische komedie verzet een man in de dertig zich jarenlang tegen de kerst, maar krijgt toch opeens het kerstgevoel te pakken. De film verschijnt in december op de streamingdienst.

Single All The Way

Deze film wordt sowieso smullen! In december maken we kennis met de eeuwige vrijgezel Peter (Michael Urie, bekend van Ugly Betty), die dolgraag de liefde wil vinden. Hij is het zat om telkens commentaar te krijgen tijdens familie-etentjes. Daarom schakelt hij vriend Nick (Philemon Chambers) in om zich voor te doen als zijn boyfriend tijdens de feestdagen. Dit plan valt alleen in duigen zodra Peters moeder zich ermee gaat bemoeien. Zij wil hem namelijk koppelen aan de knappe fitnesstrainer, James (Luke Macfarlane). O jee…

A Castle for Christmas

In A Castle for Christmas – te zien vanaf december – reist de Amerikaanse schrijver Sophie (gespeeld door Brooke Shields) af naar Schotland om een prachtig kasteel te kopen. Dit wordt alleen iets lastiger dan gedacht door de niet zo vriendelijke hertog Myles (Cary Elwes), die aarzelt om het kasteel te verkopen aan een buitenlander.

Netflix kerstfilms voor hele gezin

A Boy Called Christmas

Eerder nog in november komt de film A Boy Called Christmas. Deze kerstfilm is gebaseerd op het gelijknamige boek en vertelt het verhaal van de kerstman. Een jonge Nikolas (bijnaam ‘Christmas’) gaat op avontuur naar de Noordpool op het moment dat zijn vader vermist raakt. Tijdens de reis komt Nikolas erachter dat het kerstgevoel opraakt en hij de enige is die dit nog kan oplossen. De film is van de makers van Paddington. Naast actrices Kristen Wiig en Maggie Smith is er een rol weggelegd voor onze eigen Michiel Huisman.

De Familie Claus 2

Dan hebben we nog een Vlaams-Nederlandse kerstfilm om gezellig samen met de kids te bekijken: De Familie Claus, deel twee. In het eerste deel zag je hoe de jonge Jules van kerst gaat houden, nadat hij het werk van overgrootvader Noël overneemt. De film was een grote hit en krijgt daarom een vervolg. In deel twee gaan opa Noël en Jules weer samen aan de slag en alles lijkt goed te gaan, totdat Jules een brief in handen krijgt met daarin een bijzondere vraag.

Comeback Lindsay Lohan?

Tot slot maakte Netflix in mei dit jaar bekend dat Lindsay Lohan (34) de hoofdrol speelt in een nieuwe romantische kerstfilm. Echter is tot nu toe nog steeds onbekend hoe de film gaat heten en wanneer deze exact wordt gereleaset. Volgens Variety beginnen de opnames van de film in november 2021. De kans is klein dat deze film dit jaar nog op Netflix te zien is, maar we houden hoop!

Lees ook: La Casa de Papel fans opgelet: eerste afleveringen van seizoen 5 staan nú online