Het tweede seizoen van de feel good kerstserie Hjem til Jul staat op Netflix

Media door Sanne

Yes! Het tweede seizoen van deze Noorse romantische komedieserie staat eindelijk online op Netflix. We hebben er lang op moeten wachten, maar we kunnen nu beginnen met bingen. Zullen we er nu eindelijk achter komen wie er voor de deur staat?

Hjem til Jul tweede seizoen Netflix

Lees ook: Nóg een kerstfilm: ook A California Christmas wil je zien!

Time for a recap

Dat je niet meer precies weet wat er in seizoen 1 is gebeurd, is heel begrijpelijk. Hierbij de hoognodige opfrisser. Hjem til Jul staat voor ‘Home for Christmas’. De dertigjarige, alleenstaande Johanna is verpleegkundige en deelt haar appartement met haar vriendin Jørgunn. De breuk met haar ex valt haar zwaar, zeker wanneer ze ziet dat iedereen om haar heen gelukkig is en kinderen krijgt. Alsof ze het zelf niet al erg genoeg vindt, herinnert iedereen haar aan haar biologische klok. Ze moet opschieten, want anders kan het niet meer. Uit frustratie floept ze er tijdens een familiediner uit dat ze een vriend heeft. Ze hoopt hiermee dat het gezeur eindelijk stopt. Haar moeder wil deze vriend graag tijdens Kerstmis ontmoeten.

Johanna heeft zichzelf aardig in de problemen gewerkt, want ze heeft helemaal geen vriend en nu heeft ze nog 24 dagen om er eentje te vinden. Dit leidt tot hilarische dates, maar uiteindelijk moet ze toegeven dat het er dit jaar gewoonweg niet in zit. Behalve een paar goede vrienden, neemt ze verder niemand mee naar het familiekerstdiner. Tot de deurbel gaat…

Bekijk de trailer om alvast in de stemming te komen

Ook wij zijn heel benieuwd wie er achter de voordeur verscholen gaat, maar er staat nog zoveel meer te gebeuren. Gaan de ouders van Johanna scheiden en zien we nou echt dat haar vriendin Jørgunn ten huwelijk wordt gevraagd? Seizoen 2 belooft wat, dat is zeker. Hopelijk wordt seizoen 3 snel bevestigd zodat we niet in een donker gat vallen zodra we seizoen 2 gebingewatcht hebben.

Beeld: Netflix Media Center

Lees ook: De kerstfilms top 10 volgens IMDb