Lifestyle / Media
Media

On Becoming a God in Central Florida: zwarte komedieserie speelt zich af in de 90s

Back to the nineties! De tijd toen discmans, plateauzolen en piramidespellen groots waren. Dit spel claimt dat je rijk wordt door instructies te lezen van een cassetteband tot toiletpapier... Laat nou net het gezin van Krystal en Travis hierin trappen in de serie On Becoming a God in Central Florida. Dat pikt Krystal niet en komt met een snode plannetje.

On Becoming a God in Central Florida

Lees ook: Hit op Netflix: In Believe Me ontsnapt Lisa uit de handen van seriemoordenaar

Piramidespel

Het verhaal speelt zich af in Orlando, in 1992. Het gaat over Travis Stubbs (Alexander Skarsgard) en zijn vrouw Krystal (Kirsten Dunst), die net een kindje hebben gekregen.

Krystal werkt in een waterpark voor een mager loontje. Hierdoor moet ze overuren maken, terwijl haar man zich volop stort in het FAM-piramidespel. Hij overweegt zelfs om zijn baan bij een verzekeraar om te zeggen en zich te storten op de verkoop van FAM-merchandise. Wanneer hij bij een freak accident overlijdt, weigert de FAM-baas Krystal financieel te compenseren. De weduwe besluit ook voor het piramidespel te werken en kruipt door het slim te spelen omhoog om zo het bedrijf vanuit binnenuit te boycotten.

De serie is sinds 1 juni op Netflix te zien en heeft één seizoen!

Lees ook: Serie-tip: hoe Dear White People nét iets anders ingaat op racistische kwesties