Lifestyle / Media
Media

Hit op Netflix: In Believe Me ontsnapt Lisa uit de handen van seriemoordenaar

Het zou je maar overkomen. Je wordt als 17-jarig meisje ontvoerd en vreest voor je leven. Op miraculeuze wijze weet je hem te overtuigen om je vrij te laten. Wanneer je je horrorervaring deelt met je ouders en de politie, word je niet geloofd. Het overkwam de Amerikaanse Lisa McVey. Over haar bijzondere levensverhaal is de film Believe Me gemaakt. 

believe me

Lees ook: Nieuwe true crimedocu Night Stalker is zo eng dat je niet alleen durft te slape

Waargebeurd verhaal

Believe Me: The Abduction of Lisa McVey vertelt het waargebeurde verhaal van Lisa McVey. In 1984 fietste de 17-jarige 's nachts van haar baantje naar huis. Vanwege seksueel misbruik door een vriend van een familielid, wilde ze niet meer leven. Ze had haar afscheidsbrief al klaarliggen. Die nacht werd ze gekidnapt door seriemoordenaar Bobby Joe Long. Deze man had op dat punt al acht vrouwen omgebracht en Lisa zou de volgende zijn. Van nadenken over zelfmoord naar vechten voor haar leven. Op wonderbaarlijke wijze wist ze haar ontvoerder om te praten en haar vrij te laten. Ze keert terug naar huis, maar niemand gelooft wat haar is overkomen. De enige die haar gelooft is een rechercheur die denkt dat Lisa werd ontvoerd door de seriemoordenaar.

Huilfilm

Op social media krijgt de film, die sinds kort op Netflix te zien is, veel lof vanwege het ongelofelijke verhaal en het sterke acteerwerk van hoofdrolspeelster Katie Douglas. Volgens de tweets kun je deze film alleen bekijken met een family-pack tissues in de aanslag.

Er is geen officiële trailer voor deze film, wel onderstaande fan made trailer. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Lees ook: Dit zijn de 10 beste true crime documentaires op Netflix en Videoland