Nieuwe true crimedocu Night Stalker is zo eng dat je niet alleen durft te slapen

Media door Jeanine

Ben je helemaal in de ban van true crime series? En staan ze standaard op jouw to watch-list? Dan hebben we weer een goede aanvulling voor je. Deze documentaire over Richard Ramirez is op z’n zachtst gezegd horrifying. De man staat niet voor niets bekend als één van de wreedste seriemoordenaars ooit. Night Stalker gaat je zeker niet in de koude kleren zitten - ook niet als echte true crime liefhebber.

Night Stalker
Lees ook: Must see: docuserie The Ripper over beruchte seriemoordenaar nu te zien op Netflix

True crime

Kijk je veel true crime en denk je wel wat gewend te zijn? Think again. Als we de reviews en Tweets mogen geloven, durf je hierna echt niet meer alleen te slapen. Series over moordenaars zijn vaak al spannend genoeg, maar true crime doet daar altijd wel een schepje bovenop. In deze documentaire volgen we de zoektocht naar Richard Ramirez, een seriemoordenaar uit de jaren 1984 en 1985.

The Night Stalker

Ramirez sloeg in het holst van de nacht toe en stond daardoor bekend als The Night Stalker. Er zat geen enkel patroon in zijn moorden. Zijn jongste victim was nog maar zes jaar oud; een ander was in de tachtig. Man, vrouw, jong en oud: iedereen kon zijn volgende slachtoffer worden. Opmerkelijk, want de meeste seriemoordenaars hebben wel een bepaald slachtoffer-patroon dat ze aanhouden. Bij Ramirez was dat echter niet zo en dat maakte het voor de politie heel lastig om hem te vinden. De agenten en detectives doen hun verhaal en schetsen een beeld hoe deze turbulente tijd eruitzag. 

Wreed

Ramirez wordt beschreven als een van de wreedste seriemoordenaars ooit. Dat snap je wel als je hoort wat voor gruwelijke daden hij heeft gepleegd. Het afschuwelijke verhaal begon in april 1984, in Californië. Ramirez verkrachtte en mishandelde meerdere slachtoffers voordat hij ze vermoordde. De manier waarop was in sommige gevallen extra wreed. Bij één van de slachtoffers sneed hij haar ogen uit haar hoofd; bij een ander stampte hij op haar gezicht. In zowel 1984 als 1985 beroofde hij in totaal zo’n dertien mensen op afschuwelijke wijze van het leven. De man was een Satan-aanbidder en tekende overal pentagrammen. Zo ook op zijn hand, die hij tijdens zijn rechtszaak enthousiast liet zien aan de aanwezige persfotografen.

Kijken op Netflix

Wees wel gewaarschuwd voordat je begint met kijken, want de docu schijnt écht eng te zijn. De serie telt in totaal vier afleveringen die per stuk zo’n drie kwartier duren. Lang genoeg dus dat je straks met kippenvel op je armen voor je uit zit te staren. Durf je het aan? Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer kun je nu bekijken op Netflix.

Beeld: Netflix Mediacenter

Lees ook:  Dit zijn de 10 beste true crime documentaires op Netflix en Videoland