Must see: docuserie The Ripper over beruchte seriemoordenaar nu te zien op Netflix

Media door Laura

Lockdown? Netflix's got your back! Als je dol bent op true crime documentaires, dan zit je goed de komende tijd. Na succesvolle docuseries als The Family Next Door en Don’t F**k With Cats, is onze favoriete streamingdienst vandaag weer met een nieuw crimepareltje op de proppen gekomen. 

the ripper netflix

Lees ook: Deze feel good-film wil je zien: Alles is Zoals het Zou Moeten Zijn

Beroemdste Britse seriemoordenaar

In de jaren 70 was Engeland in de ban van seriemoordenaar The Yorkshire Ripper. Eerst verminkte en vermoordde hij prostituees, maar de echte klopjacht begon pas toen hij 'gewone' vrouwen belaagde. Uiteindelijk werden dertien vrouwen slachtoffer van The Ripper. De Engelse politie wist de gestoorde moordenaar niet te pakken. De spanningen bij de doodsbange vrouwelijke bevolking liepen zo hoog op dat ze in opstand kwamen. Ze vreesden voor hun leven en riepen op tot een avondklok voor alle mannen. 

Ook als je het verhaal van The Ripper kent is dit een echte aanrader. In deze documentaire word je helemaal meegesleept in de bizarre zoektocht naar de moordenaar.

Dood van The Ripper

De aanleiding van de docuserie is het overlijden van The Yorkshire Ripper, die in het echt Peter Sutcliffe heette. In november bezweek hij op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van het corona-virus.

Lees ook: Pretty Little Liars meets Black Swan: nieuwe ballet-serie Tiny Pretty Things op Netflix