Dit zijn de sterrenbeelden die zich het snelst schamen

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Schaamte is een normale menselijke emotie. We ervaren het allemaal weleens, ook al zouden we willen dat we het achter ons konden laten. Sommige sterrenbeelden ervaren meer schaamte dan andere. Dit zijn de sterrenbeelden die zich het snelst schamen.

Lees ook: Deze sterrenbeelden zouden een podcast moeten beginnen

Stier

Voor Stieren komt schaamte het meeste voor op de werkvloer. Hier ervaren jullie het ene stressmoment na het andere. Als Aardeteken is de Stier best gevoelig voor kritiek en oordelen van anderen. Een rood hoofd krijgen als je feedback ontvangt van collega's is voor een Stier dus niks nieuws. Stieren zijn zich altijd ook erg bewust van hun omgeving en hoe het eruit ziet. Ze houden van een schoon huis en schamen zich dan ook rot als er opeens een vriendin voor de deur staat wanneer de keuken nog niet schoon is.

Kreeft

Heb je ooit weleens van hangiety gehoord? Als je een Kreeft bent, heb je er ongetwijfeld regelmatig last van. Je gaat je dan, terwijl je bijkomt van een wilde avond, druk maken over wat je allemaal hebt gezegd of gedaan de avond ervoor. Heb je te veel over jezelf blootgegeven? Heb je rare dingen gezegd? Je krijgt al cringe neigingen als je erover nadenkt. Andere sterrenbeelden kunnen gemakkelijk traumadumpen zonder hier te veel over na te denken. Een Kreeft kan dit absoluut niet. In de spotlights staan is voor jou een ware nachtmerrie.

Maagd

Maagden zijn erg zorgvuldige en georganiseerde mensen. Jullie oog voor detail werkt meestal in jullie voordeel, maar wanneer dingen niet volgens plan verlopen, is dat een enorme bron van schaamte. Andere sterrenbeelden kunnen hun eigen fouten makkelijker weglachen. Maar going with the flow is niet echt voor een Maagd weggelegd. Je krijgt een rood hoofd wanneer je erachter komt dat je iets verkeerd hebt gepland of verdwaald bent, ook al zeggen je vrienden dat het niet erg is.

Weegschaal

Het leven van een Weegschaal is constant gevuld met schaamte. Dit komt doordat Weegschalen zich constant bewust zijn van hun dynamiek en interacties met anderen, ook als dit niet helemaal soepel verloopt. Zoals de naam Weegschaal al doet denken, houdt dit sterrenbeeld van balans en harmonie. Dit is voor jou een prioriteit in al je relaties. Dus zonder dat je het doorhebt, micro manage jij alle relaties tussen jou en je vrienden. Hieronder valt ook de schaamte ervaren van wanneer iemand anders een blunder maakt.

Lees ook: Dit zijn de grootste boekenwurmen onder de sterrenbeelden