Jada Borsato staat nog steeds achter vader Marco ondanks vervolging: "we blijven positief"

Celebs door Jennifer

Het besluit van het Openbaar Ministerie om Marco Borsato te vervolgen voor zijn onzedelijke handelingen, komt voor veel mensen als een shock. Hoewel het OM blijkbaar wel genoeg bewijzen ziet voor een rechtszaak, blijven een hoop mensen de zanger nog steeds steunen. Zo staat zijn gezin in ieder geval nog steeds pal achter hem. Dochter Jada Borsato (20) geeft aan "positief te blijven".

Jada Borsato over vervolging vader Marco

Zelf laat Marco Borsato even niets van zich horen, sinds hij officieel wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie voor de ontucht met een minderjarig meisje. Maar zijn naasten houden zich niet tegen om iets te zeggen voor de camera. Zo liet Marco's ex Leontine Ruiters eerder al weten nog steeds vertrouwen te hebben in hem. Destijds gaf ze al aan, dat iedereen achter hem stond: zij en hun drie kinderen. Inmiddels heeft één van hen, de 20-jarige Jada Borsato, zelf gereageerd op de vervolging van haar vader.

Positief blijven

Tijdens de première van een nieuwe Sinterklaasfilm, Sint Ahoy!, vertelt Jada aan Shownieuws dat het zeker een lastige situatie is. "Maar we gaan dit gewoon met z'n allen doen," geeft ze aan. "We staan met z'n allen achter m'n vader. We gaan dit gewoon rocken." Ze legt uit, dat ze van tevoren al wisten dat het moeilijk zou worden. "Natuurlijk is het voor iedereen hoe dan ook lastig." Ze wil niet te veel kwijt voor de camera, maar sluit nog wel even af met de woorden: "Maar we blijven positief. We gaan dit gewoon doen."

Zedenzaak Marco Borsato

Bijna een week geleden werd bekendgemaakt door het OM, dat Marco wordt vervolgd voor onzedelijke handelingen bij een minderjarig meisje. Het onderzoek hierover was overigens al heel lang aan de gang, namelijk sinds december 2021. Tijdens het onderzoek werd onder meer een handschriftonderzoek gedaan op de dagboeken van het meisje in kwestie, waarin ze alles in details beschreef. Dankzij deze dagboeken ontdekte haar moeder destijds, dat haar dochter vermoedelijk jarenlang was misbruikt door de zanger. Hij was in die tijd een soort vaderfiguur voor het meisje, die haar echte vader was verloren.

In eerste instantie wilde de jonge vrouw geen aangifte doen. Maar toen kwam alles naar buiten rondom The Voice Of Holland, wat zorgde voor een switch in haar gedachten. Ze hoopte met haar aangifte de drempel te verlagen voor andere meisjes, die soortgelijke ervaringen hadden meegemaakt. Ook tijdens het TVOH-schandaal werd Marco beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Deze zaak werd echter geseponeerd door gebrek aan bewijs.

Lees ook: Peter Plasman, advocaat vermeend slachtoffer, over vervolging Marco Borsato: "er is belangrijk ander bewijs"