Eloise van Oranje: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Eloise is het oudste kind uit het huwelijk van prins Constantijn der Nederlanden en Laurentien Brinkhorst. Ze is vijfde in de lijn van de Nederlandse troonopvolging.

Over Eloise van Oranje

Volledige naam
Eloise Sophie Beatrix Laurence gravin van Oranje-Nassau, jonkvrouw van Amsberg
Geboortedatum
8 juni 2002 (leeftijd 22 jaar)
Geboorteplaats
Den Haag
Huidige woonplaats
Amsterdam
Relatiestatus
Eloise heeft een relatie met Archie.

Achtergrondinformatie

Eloise werd geboren in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. Ze is het eerste kleinkind van prinses Beatrix. Ondanks dat haar vader een prins is, werd Eloise bij geboorte geen prinses, maar gravin. De reden daarvoor is dat bij het aangaan van het huwelijk van haar ouders besloten werd om zo het aantal Nederlandse prinsen en prinsessen beperkt te houden.

Jeugd

Elosie is de oudste thuis, ze heeft een jongere broer Claus-Casimir en jonger zusje Leonore. Eloise behaalde haar vwo-diploma aan het Maerlant Lyceum in Den Haag. Daarna ging ze naar de Hotelschool The Hague in Amsterdam.

Carierre

Wat al wel bijzonder is; Eloise was de eerste Oranje met een eigen openbaar social media profiel. Naast een hoofdaccount op Instagram. startte ze ook een account waar ze haar afgedragen kleding op verkocht. In de Nederlandse media leverde kreeg ze zodoende de bijnaam gravinfluencer.

In 2021 bracht ze een eigen lifestylegids uit. In datzelfde jaar was ze ook onder ander te zien in de YouTube-serie Het Jachtseizoen van StukTV. En recent deed ze mee aan het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje in Zuid-Afrika. Dat leverde nog wat media gedoe op, toen ze in de eerste aflevering in haar badpak verscheen. Gelukkig kreeg ze bijval van veel bekende Nederlanders dat daar helemaal niets mis mee is.

Vermogen Eloise van Oranje

Het is niet bekend wat het vermogen van Eloise is.

Instagram Eloise van Oranje

Bekend van

Het Koningshuis

Elois is dus de vijfde in de lijn van de Nederlandse troonopvolging. Daarnaast heeft ze wel heel bijzonder peetouders. In 2002 werd Eloise gedoopt door dominee Carel ter Linden in de kapel van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Haar peetouders zijn kroonprins Haakon van Noorwegen, haar oom prins Friso van Oranje-Nassau van Amsberg, prinses Carolina de Bourbon de Parme en Sophie van de Wouw.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Eloise van Oranje

Waarom is Eloise gravin en geen prinses?

Ondanks dat haar vader een prins is, werd zij bij geboorte geen prinses, maar gravin. Dit is bij het aangaan van het huwelijk van haar ouders besloten om het aantal Nederlandse prinsen en prinsessen beperkt te houden.

Wat is Eloise van de koning?

Eloise is het nichtje van koning Willem-Alexander.

Van wie is Eloise een dochter?

Eloise is de dochter van Laurentien van Brinkhorst en Constantijn der Nederlanden.

Kan Eloise koningin worden?

Pas als de dochters van de koning en de koningin niet beschikbaar zijn, komen Prins Constantijn en zijn kinderen, Gravin Eloise, Graaf Claus-Casimir en Gravin Leonore in aanmerking. De laatste in de lijn van troonopvolging is Prinses Margriet.

Wanneer lag Eloise eruit in het Perfecte Plaatje?

Eloise haalde de vierde aflevering van het Perfecte Plaatje.

Hoe wordt Eloise ook wel genoemd?

Eloise heeft de bijnaam gravinfluencer gekregen van de media.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)
Bron: BrunoPress/Arjo Frank / Brunopress.nl Beeld: BrunoPress