6 manieren om je down under te ontharen

Lichaam door Juliët

Of je nou down under wilt ontharen of niet. Dat is helemaal aan jou. Vergeet dat vooral niet! Wil jij het liever wel ontharen, maar weet je niet hoe? Dan hebben wij de volgende zes beste manieren voor je op een rijtje gezet.

Down under ontharen

Je down under willen ontharen is niet iets nieuws. Wist je dat vrouwen in het oude Egypte hun vulva's onthaarden met honing en olie. Of je nu gaat voor je schaamstreek of bikinilijn. Je kan op veel manieren je ontharen. Dit zijn de beste manieren:

 

1. Scheren

Scheren kennen we allemaal. Dit is ook wel de bekendste ontharingsmethode. Ga jij ervoor om alles weg te halen of laat jij toch een of ander streepje staan? Het is maar net waar je van houdt. Het scheelt dat je met een scheermes goed tussen je benen kunt komen en daar ongewenste haartjes kan verwijderen. Zorg er alleen wel voor dat het mesje scherp is. Dit kun je bijhouden door regelmatig je scheermes te vervangen. Zo voorkom je irritaties. Zodra jij met een bot mesje scheert dan is de kans op bultjes bij je vulva groot. Let hier dus goed op. Een voordeel van scheren is dat het vaak pijnloos is. Het nadeel is alleen wel dat je haartjes snel terug kunnen groeien. Spoel na het scheren je schaamstreek met koud water af, want zo voorkom je irritaties.

 

2. Harsen en waxen

Wil jij graag een glad resultaat voor een lange tijd? Dan is de volgende manier de oplossing. Ga voor harsen of waxen. Je trekt met deze manier namelijk de hele haar uit de huid. Het kan wel 3 tot 6 weken duren voordat je haartjes teruggegroeid zijn. Je kan naar speciale waxbars of schoonheidssalon gaan, maar je kan er ook voor kiezen om zelf aan de gang te gaan. Kies dan wel harsstrips die je bij de drogisterij kunt kopen. Bereid je alleen wel goed voor, want het is natuurlijke een intieme plek. Doe dit door je schaamstreek te scrubben van te voren en doe dit met warm water. Zo wordt je huid wat zachter.

 

3. Sugaring

Ken jij de methode sugaring al? Deze is relatief nieuw. Zoals de naam al zegt is deze pasta gemaakt van suiker. Bij veel verschillende salons kun je je laten ontharen met deze methode. Je kan zelfs de wax gemakkelijk thuis maken. Ideaal toch? De ingrediënten die je hiervoor nodigt hebt zijn suiker, zout en citroen. Verhit dit en brengt het aan op je lichaamsdeel wat je wilt ontharen. Leg er een katoenen lap of strip op, druk dit goed aan en trek met één vloeiende beweging deze eraf. Tadaa weg haartjes. Het voordeel is dat de pasta ook nog eens voor een lange tijd bewaard kan worden. Ook als je gaat morsen is er niks aan de hand, want je wast het zo van je lichaam af.

 

4. Epileren

Heb je er ooit wel eens overnagedacht om je down under te ontharen door het te epileren? Wees hier wel voorzichtig mee, want het is een pijnlijk en vooral langdurig klusje. Een tip is om een vochtige warme handdoek op de plek van het epileren neerlegt. Dit heeft namelijk een kalmerende werking. Je kan ervoor kiezen om handmatig te epileren of juist elektrisch. De keuze is aan jou.

 

5. Ontharingscrème

Met ontharingscrème kun je ook van je ongewenste haartjes af komen. Smeer de crème op de plek waar je het onthaart wil hebben en laat dit een tijdje zitten. Vervolgens spoel je het af. Zorg er wel voor dat de crème niet op de intieme delen komt, want dat kan erg pijn doen. Test ook altijd even of je niet gek reageert op de crème door het op de binnenkant van je knieholte te smeren. Vooral als je een gevoelige huid hebt. Gaat dit goed? Dan kun je deze methode gewoon gebruiken.

 

6. Laseren

De laatse uit het rijtje, maar zeker niet de minste. Dit is wel echte de methode als je permanent van je haar af te komen. Het kost wat geld, maar dan heb je wel een resultaat!