Dit is de beste manier om je bikinilijn te ontharen voor de zomer

Lichaam door Maya Luz

Bikiniseizoen staat voor de deur! Een ding waar wij vrouwen nooit echt naar uitkijken voor tijdens de zomer is het scheren. De beentjes moeten bloot en ook onze bikinilijn moet even bijgewerkt worden. Maar het scheren van je bikinilijn zorgt nogal vaak voor bultjes en irritatie. Dit is hoe je jouw bikinilijn het beste kunt ontharen voor de zomer.

Lees ook: Klaar voor de zomer: 10x de leukste badpakken

Je bikinilijn laten ontharen

De beste manier om je bikinilijn te ontharen voor de zomer is het laten waxen. Hierdoor worden de haartjes er volledig uitgetrokken en blijf jij achter met een zijdezacht huidje. Het geeft je langdurige resultaten en kost over het algemeen weinig tijd. Maar we begrijpen ook dat er een drempel is voor veel mensen als het om waxen aankomt. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een gevoelige huid, anderen zijn bang voor de pijn. Wij snappen dit helemaal. Dus voor de meiden die toch graag willen scheren, leggen we je uit hoe je dit het beste kunt doen.

Je bikinilijn scheren

Als waxen niet helemaal jouw ding is, is scheren ook helemaal prima. We leggen je stap voor stap uit hoe je het beste je bikinilijn kunt scheren, zonder dat je last krijgt van irritatie.

1. Begin met scheren aan het einde van je douchebeurt

Als je in de douche stapt, kun je het beste eerst al je andere stappen doorlopen voordat je gaat scheren. Was dus eerst je haar en je lichaam voordat je je scheermesje erbij pakt. Door dit te doen heeft je huid en je haar meer tijd om nat te worden en kun je dus dichter op de huid scheren. Hierdoor voorkom je irritatie.

2. Exfolieer je huid eerst

Een andere goede manier om irritatie te voorkomen is door eerst alle dode huidcellen weg te werken. Dit kun je doen door eerst de huid te exfoliëren. Dit kun je het beste doen met een milde cleanser met salicylzuur of glycolzuur. Wees hiermee wel voorzichtig en houd het ver uit de buurt van je vagina om irritaties daar te voorkomen. Beide zuren verwijderen dode huidcellen zonder dat je je huid hoeft te scrubben. Hierdoor is je huid mooi glad voor tijdens het scheren.

3. Gebruik genoeg scheerschuim

Scheer alsjeblieft nooit, we herhalen NOOIT, je bikinilijn zonder scheerschuim te gebruiken. Hierdoor kun je jezelf namelijk heel makkelijk bezeren. Gebruik een fijn dik scheerschuim of gel en vermijd producten met alcohol of parfum.

6. Hydrateer achteraf je huid

Na het scheren is je huid vaak een beetje droog. Een goede manier om dit te verhelpen is het gebruik van een fijne hydraterende crème. Gebruik een crème met antioxidanten, deze helpen namelijk tegen irritatie. Vermijd hier ook weer producten met alcohol of parfum, we willen de huid zo min mogelijk irriteren!

7. Vermijd strakke kleding na het scheren

Strakke kleding dragen kan je huid irriteren en het kan zorgen voor ingegroeide haartjes. Zodra je klaar bent met scheren, trek dan lekker een losse broek aan en draag hier een onderbroek onder waarin je huid goed kan ademen. Jurkjes en rokjes raden we ook zeker aan, dat is alleen maar fijn met dit warme weer.

Lees ook: 8 items waarmee je je festival look helemaal compleet maakt