Rolf Sanchez komt met persoonlijke docu over zijn leven: "niet alleen positieve aspecten van mijn carrière"

Celebs door Jennifer

Rolf Sanchez ken je van zijn prachtige Spaanse nummers, die vervolgens meer toegankelijk worden voor ons dankzij de Nederlandse toevoegingen. Daardoor heeft Rolf een unieke sound, waar veel mensen dol op zijn. Al heeft Rolf helaas wel twee jaar lang enorm geworsteld met zijn (artiesten)leven. Deze struggles, en ook alle positieve aspecten in zijn leven, zijn vanaf 23 september te zien in de zeer persoonlijke documentare Mi Historia op Prime Video.

Rolf Sanchez komt met persoonlijke documentaire Mi Historia

Zanger Rolf Sanchez is eigenlijk al een hele tijd bezig om het te maken in de muziekbusiness. Zo deed hij in 2011 mee aan de tv-talentenjacht X-Factor, waarin hij de derde plek behaalde. Ondanks dat hij toen niet won, kreeg hij wel een platencontract. Zijn muziekcarrière begon daar dus, maar hij kreeg niet meteen gigantisch veel succes. Op een gegeven moment vertrok hij ook naar de Dominicaanse Republiek - de plek van zijn roots - om zich te richten op het Spaanstalige. Dit blijkt een goede keuze, want het is uiteindelijk het genre waarmee hij populair wordt. Deze populariteit ontstaat vooral na zijn deelname aan het tv-programma Beste Zangers, waarin hij onder meer de hit Pa Olvidarte scoort samen met Emma Heesters.

Alleen kwam er door het succes van Beste Zangers vervolgens wel veel op Rolf af, vertelt hij woensdagavond bij Humberto. Hij was de hele tijd bezig met wat anderen over hem dachten. "Altijd wilde ik goed genoeg zijn voor anderen in angst dat ik niet goed genoeg was," vertelt hij. De struggles binnen zijn (artiesten)leven hebben kennelijk zo'n twee jaar geduurd. En over deze struggles gaat het onder andere in de nieuwe Prime Video-documentaire, waarin Rolf de hoofdrol heeft. In de documentaire Mi Historia, te zien vanaf 23 september bij Prime Video, worden niet alleen "positieve aspecten" belicht, maar ook de "periodes van tegenslagen en doorzettingsvermogen".

Meer dan alleen stemproblemen

Doordat Rolf steeds meer naar de mening van andere mensen luisterde, raakte hij vervreemd met zichzelf en zijn eigen mening. Dit droeg vervolgens mee bij het ontstaan van zijn stemproblemen. Hij twijfelde enorm over zichzelf, zelfs in het dagelijks leven. "Ik kon bij wijze van in een restaurant zitten en aan de ober vragen: hé, wat moet ik eten?" vertelt hij bij Humberto. De twijfels hadden geen goede werking op Rolfs lichaam. "Door al die twijfels en door al die meningen van derden begon er een bepaalde spanning op mijn lijf te slaan," legt hij uit. En de spanning werd alleen maar erger, doordat hij het tegenhield. "Elke keer als ik aan het optreden was en er ging iets niet, zei ik tegen mezelf: zie je wel, mijn stem is er niet. Ik ben niet meer goed genoeg." Aww. Wanneer hij op een gegeven moment niet eens meer vijf minuten kon zingen, wist hij dat het tijd was om hulp te zoeken.

Jongensdroom gecanceld

Uiteindelijk kwam Rolf erachter "dat zijn lichaam en geest niet scheidelijk zijn van elkaar". Hij moest gelukkig zijn als mens om goed te kunnen zingen. "Het is uiteindelijk de persoon Rolf, die de artiest Rolf Sanchez op het podium moet meenemen," vertelt hij. Helaas moest hij door zijn stemproblemen wel zijn grootste jongensdroom - een concert in AFAS Live - cancellen. Dat was volgens hem een echt "dieptepunt" in zijn carrière. "Ik heb echt huilend langs de weg gestaan," zegt hij. Hij leerde langzaamaan weer van zichzelf te houden. Alleen moest hij daarvoor wel onder andere afscheid nemen van zijn langdurige relatiepartner Sophia Mason, waarmee hij overigens wel "liefdevol" uit elkaar is gegaan.

Nu hoopt hij met zijn nieuwe single Ik Denk Aan Jou weer zijn fans te inspireren. "Soms komt er veel op je af, soms vergeet ik mezelf op één te zetten en met dit nummer hoop ik mensen weer te inspireren," zegt hij daarover.

Lees ook: Nieuwe seizoen Beste Zangers krijgt ook special over mentale gezondheid (en op déze datum begint het)