Dit is waarom het dochtertje van Bibi Breijman twaalf opa's en oma's heeft

Celebs door Jennifer

Wat een geluksvogel is Bibi Breijman, maar ook haar dochtertje Teddy. Bibi noemt zichzelf "een gezegend mens" met haar twaalf opa's en oma's. Ze zou ze het liefst allemaal in huis nemen. Maar hoe komt ze eigenlijk aan zoveel grootouders? In haar nieuwste column voor Flair legt ze deze bijzonder mooie situatie uit.

bibi breijman column teddy opa's en oma's

Lees ook: Bibi Breijman is weer thuis na ziekenhuisopname

Bibi Breijman

In haar column voor Flair vertelt Bibi over de scheiding van haar ouders. Zij besloten uit elkaar te gaan, toen Bibi nog maar twee jaar was. Gelukkig voor haar ging dit in goede harmonie: "Nu ik zelf volwassen ben, begrijp ik pas hoe uitzonderlijk het is." Ondanks de scheiding hebben haar ouders tot op de dag van vandaag een goede band met elkaar. Van Bibi's kant heeft Teddy dus al vier opa's en oma's en daar komen dan twee opa's en oma's van Waylon bij. Dat maakt zes opa's en oma's. Waar komen de overige zes opa's en oma's vandaan?

Grote Indonesische familie

Het komt erop neer dat Bibi gewoon een grote Indonesische familie heeft met eigen (overgroot)opa's en (overgroot)oma's, maar ook aangetrouwde oma's. Tel je hier ook nog alle opa's en oma's van Waylon bij, dan kom je zo op de twaalf opa's en oma's uit voor Teddy. Tijdens haar kraamfeest was Teddy zelfs omringd door dertien opa's, maar helaas overleed afgelopen zomer opa Rhody.

Bibi's omo

Dat Teddy twaalf opa's en oma's heeft is bijzonder, maar er blijkt nog veel meer opmerkelijk in de familie. Bibi schrijft: "Ik groeide op met een oma met een vriendin en vond dat wel een stoer verhaal." Eén van haar oma's kwam namelijk ruim tien jaar voor haar geboorte uit de kast. Hoewel het toen een groot taboe was, vond Bibi het zelf wel heel stoer. "'Mijn oma is lesbisch,' zei ik trots tegen vriendinnen. Ik heb een sterke band met mijn oma. Als klein kind noemde ik haar 'omo', mijn kinderwoord voor oma. Ik kende het van de Omo-wasmiddelreclame." Haar moeder kreeg een grote lach op haar gezicht door dit gekke, schattige woordje van de kleine Bibi "uit mijn mond klonk het als 'homo'".

Anyway, de familiegeschiedenis van Bibi heeft niet alleen voordelen voor kleine Teddy, maar ook voor ouders Bibi en Waylon. Bibi: "Als Ted over een tijdje met haar schoolrapport bij al die opa's en oma's langsgaat, kan ze W en mij trakteren op een rijsttafel."

Lees ook: Wat een heerlijk kind! Bibi's Breijmans dochtertje danst op tafel