Zo zorg jij ervoor dat je make-up niet van je gezicht smelt deze zomer

Make-up door Maya Luz

Augustus staat voor de deur! De kans is groot dat we weer te maken gaan krijgen met hitte. Wil jij tijdens de zomer make-up dragen maar blijft het nooit zitten door de hitte? Dit is hoe jij ervoor zorgt dat je make-up niet van je gezicht smelt deze zomer.

Lees ook: 4x makkelijke manieren om elke dag SPF te gebruiken

Gebruik een primer

Iedere make-up look begint bij een goede basis. Zodra je klaar bent met je skincare (en je zonnebrand!) kun je een primer aanbrengen. Ga voor een primer die bedoeld is om je make-up longwear te maken. Een van de beste primers hiervoor is de Powergrip primer van Elf. Deze primer is een dupe van de Milk Hydrogrip primer. Deze primer is ook ontzettend fijn, maar helaas niet in Nederland verkrijgbaar. De Elf primer is gelukkig net zo goed, en ook een stuk goedkoper.

Gebruik poeder en crèmes met elkaar

In de zomer lijkt het juist logischer om minder producten te gebruiken, maar met de hitte is het juist goed om poeders en crèmes te combineren. Heb je bijvoorbeeld een vloeibare blush aangebracht? Breng hier overheen een poeder blush aan in dezelfde kleur. Door de vloeibare blush af te poederen, zorg je ervoor dat deze lang blijft zitten en is de kleur een stuk beter te zien. Ditzelfde concept kun je toepassen bij bronzer, highlighter en zelfs oogschaduw.

Gebruik een setting spray

Setting sprays zijn een echte life saver. Ze zorgen ervoor dat je make-up langer blijft zitten, maar ook dat de poeders mooi samensmelten met de huid. Een van de beste setting sprays is de Urban Decay All Nighter spray. Deze spray is al jaren ontzettend populair en dat heeft een goede reden. Spray je setting spray niet alleen aan het einde van je make-up routine. Spray ook nadat je klaar bent met je basis en voordat je met je basis begint om ervoor te zorgen dat je look de hele dag blijft zitten.

Neem blotting paper mee als je de deur uit gaat

Blotting papier is in de warme zomer je beste vriend. Je kunt deze velletjes in je tas doen om overtollig zweet van je gezicht te verwijderen. Begint je voorhoofd bijvoorbeeld te glimmen of krijg je een hele charmante zweetsnor? Met blotting papier kun je dit gemakkelijk weghalen zonder je make-up te verpesten.

Ga voor een foundation op waterbasis

In de zomer wil je niet het gevoel hebben dat je zware foundation op je gezicht draagt. Je wil in deze tijd van het jaar juist iets dragen dat je amper voelt zitten. Je kunt daarom het beste gaan voor een foundation op waterbasis. Deze zijn meestal erg dun en deze voel je dus vrijwel niet zitten op je gezicht. Doordat de foundation maar een dun laagje vormt over je gezicht, worden je poriën minder geblokkeerd en krijgt je gezicht het minder snel heet. Ben je nog op zoek naar een goede foundation op waterbasis? Probeer dan eens de Nars Natural Radiant Longwear Foundation.

Lees ook: Zo voorkom je dat je zonnebril vies wordt