Zo voorkom je dat je zonnebril vies wordt

Vrije tijd door Chloe

In de zomer is er één item dat we altijd bij ons dragen: onze zonnebril. Zo bescherm je je ogen en voorkom je dat je de hele tijd zit te knijpen om iets te kunnen zien. Maar je kent het vast wel. Je zet je zonnebril op en hij is hartstikke vies. Dat wordt eerst weer boenen. Maar je kan ook voorkomen dat hij vies wordt. Hoe je dat doet? Dat vertellen wij je hier.

Vieze zonnebril

Vette vlekken en strepen op je glazen kunnen erg vervelend zijn. Je ziet namelijk gelijk een stuk slechter als je zonnebril vies is. Vooral in de zomer is de kans op vieze glazen groot. Dit komt namelijk door het zweet en het zonnebrand. Hier ontstaan natuurlijk snel vetvlekken door. Maar dat is niet alles. Het kan namelijk ook liggen aan de plek waar je je bril neerlegt. Als je brillen etui vies is, dan wordt je zonnebril dat natuurlijk ook.

Voorkom een vieze bril

Het is natuurlijk erg verleidelijk om je bril even op je hoofd te zetten als je hem niet gebruikt. Toch kan je hem beter even ergens neerleggen of in een brillenkoker doen als je hem niet draagt. Door hem op je hoofd te zetten worden de glazen namelijk snel vet door je haren. Daarnaast kan je ook het beste iedere avond even de glazen schoonmaken met een doekje. Zo heb je de volgende dag direct een schone bril als je hem nodig hebt. Als laatste is het goed om de bril iedere week even goed te reinigen. Je neemt dan dus ook de pootjes van de bril mee en natuurlijk de brillenkoker.

Zo maak je een zonnebril goed schoon

Een zonnebril schoonmaken lijkt niet zo lastig, maar de kans dat je de glazen beschadigt is vrij groot. Je denkt misschien dat je prima even een keukenrol kan gebruiken om de glazen van je vieze bril schoon te maken, maar dat is niet zo verstandig. Hier zitten namelijk houtvezels in die gemakkelijk kleine krasjes achter kunnen laten. Daarnaast is heet water ook funest voor je bril omdat de coating zo kan barsten. Maar hoe moet het dan wel? Het beste is om de bril eerst even af te spoelen met lauw kraanwater. Doe vervolgens een druppeltje milde zeep op beide glazen en wrijf met je handen over de glazen en de rest van de bril. Daarnaast heb je ook speciale brillensprays om je bril schoon te houden. Als laatste droog je je bril met een brillendoekje en hij is weer brandschoon!