Een wijnavond organiseren met vriendinnen? 6x leuke activiteiten

Vrije tijd door Esra

Gezellig! Je hebt binnenkort een wijnavond met je vriendinnen op de planning staan. Haal dus snel jullie favoriete wijnen in huis. Heb je daarnaast nog geen idee wat voor activiteit jullie willen gaan doen? Lees dan snel verder, want wij delen de 6 leukste activiteiten om tijdens een wijnavond te doen.

Ideeën voor een wijnavond

Diepgaande vragen

Pak je wijntje erbij en ga elkaar eens écht leren kennen met behulp van diepgaande vragen. Stel de vragen die je normaal niet zo snel vraagt of ga dieper in op de gebruikelijke gespreksonderwerpen. Ben je gelukkig? Zijn er dingen waar je spijt van hebt? Wie mis jij op dit moment? Ook leuk: truth or dare?

Bordspellen

Met een wijntje in de ene hand en dobbelstenen in de andere hand. Klinkt als de perfecte combinatie, toch? Neem allemaal één van jullie favoriete spellen mee en geniet van een avond vol gezelligheid, goede gesprekken en vriendschappelijke vijandigheid. Wie gaat er winnen? Succes en veel plezier!

Karaoke

Doordat alcohol jouw schaamtegevoel vervaagd, is het vaak heel leuk om eens lekker met alle liedjes mee te zingen. En wat is dan de beste activiteit om te doen? Inderdaad: karaoke. Zet de songteksten van jullie favoriete nummers op de televisie en zing met zijn allen mee. Pas wel op dat je geen boze buren voor de deur hebt staan…

Ook leuk: Ideeën voor een PowerPoint night met vriendinnen

Koken / borrel planken maken

Je krijgt tijdens het drinken van de wijntjes zeker wel trek. Kook daarom een heerlijk diner, bak de lekkerste koekjes of vul een borrelplank met jullie favoriete hapjes. Plof vervolgens op de bank neer en geniet van het heerlijk, eigengemaakte eten in combinatie met de lekkerste wijntjes. Dat klinkt toch als muziek in je oren?

Puzzelen

Hoewel het misschien klinkt als een activiteit voor ouderen, hoeft dat zeker niet zo te zijn. Puzzelen is net zo goed een hobby voor jongeren, als voor ouderen. Pak daarom één of meerdere puzzels uit de kast en leg de stukjes op tafel. Schenk de wijnglazen vol en ga aan de slag met puzzelen. Veel plezier!

Schilderen

Alcohol heeft een positieve invloed op jouw creativiteit. Dat wil zeggen dat je na een paar wijntjes creatiever bent dan zonder die wijntjes. Wat niét betekent dat je nu altijd wijn moet drinken om creatiever te worden. Maar wél dat schilderen een leuke activiteit is om die creativiteit te uiten. Pak dus de schilderspullen uit de kast en ga gezellig aan de slag!