Dit zijn de beste make-up tips die we kunnen leren van de Fransen

Make-up door Maya Luz

Frankrijk kennen we natuurlijk allemaal van de Eiffeltoren, croissants en misschien ook een beetje van Emily in Paris. Maar wist je ook dat Franse dames een van de meest modieuze dames zijn van Europa? We kunnen op het gebied van beauty ook veel van ze leren! Dit zijn de beauty tips die wij zouden kunnen leren van Françaises.

Lees ook: Zo breng je je eyeliner perfect aan

Maak je skincare de ster van de show

Franse vrouwen zien hun huid als het belangrijkste onderdeel van hun beauty routine. Goede skincare is dan ook essentieel. Zij dragen make-up om hun schoonheid meer te accentueren, in plaats van zich volledig transformeren. Gebruik dus een lichte tinted moisturizer in plaats van een foundation, of gebruik alleen concealer op de plekjes waar dit nodig is.

Omarm een messy look

Als het aan de françaises ligt, is perfectie zo passé. Omarm een messy look. Het geeft niet als je eyeliner niet helemaal symmetrisch is of als je oogschaduw een beetje messy is. Van de Fransen kunnen we leren dat we niet hoeven te streven naar perfectie.

Zorg goed voor je wimpers

Een Franse dame zal je niet snel op straat spotten zonder gekrulde wimpers. Het verzorgen van de wimpers is wat deze dames betreft net zo belangrijk als de rest van je skincare. Gebruik daarom een wimperserum om je wimpers wat extra liefde te geven.

Leg de focus op één onderdeel van je gezicht

Less is more als het op Franse dames aankomt. Wanneer je een heftige ooglook combineert met een statement lip, heb je geen focuspunt meer. Volgens françaises kun je daarom het beste een focuspunt kiezen om je make-up omheen te bouwen. Ga bijvoorbeeld voor een smokey eye, of een rode lip.

Maak een statement met felle lippen

Rode lippen zijn bijna net zo Frans als croissants en de Eiffeltoren. Franse dames maken maar al te graag een statement met een opvallende lipkleur. Ga voor een klassieke rood, een Barbie roze (gelijk toepasselijk voor de film) of een lekker donkere berry kleur. Combineer je statement lippen met een rustige ooglook. Zo springen je lippen er echt uit.

Draag een natuurlijke blush

Blush is helemaal in, niet alleen in Nederland, ook in Frankrijk! Maar Franse dames dragen hun 'rouge' wel liever op een subtiele manier. Zij gaan voor een kleur die hun natuurlijk blosjes nabootst. Om erachter te komen wat jouw perfecte blush kleur is, kun je een foto maken van wanneer je aan het blozen bent, of je kunt eens kijken naar de kleur van je tepels!

Lees ook: Oh no: dit wil je weten voordat je botox overweegt